Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Πατριδογνωμόνιο
Η κηδεία του προβάτου

Η γλώσσα μας, μεγάλη η χάρη της, σύντροφοι, λέει πολύ συχνά πράγματα που οι πολιτικοί της Παιδείας, χρόνια τώρα, πασχίζουν να μην καταλαβαίνουμε, να μην ακούμε καν. Ετσι το ρήμα κηδεύω, ζωής ένεκα, δυστυχώς το κατανοούμε. Δεν ακούμε όμως τη ρίζα του ίδια με το κήδομαι και κηδεμόνας. Που πάει να πει φροντίζω, αναλαμβάνω ευθύνες κι άλλα λιγότερο μακάβρια, αλλά το ίδιο δύσκολα κι ανθρώπινα όπως η τελετή του αποχωρισμού.

Η κηδεία της Ντόλυ δεν είχε βέβαια κανένα τελετουργικό, ούτε και μεταδόθηκε σε ζωντανές συνεντεύξεις με το νεκροταφείο - μαυσωλείο των κλωνοποιημένων ζώων. Ομως έχει μια ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρον για όλους τους κατοίκους του πλανήτη το γεγονός ότι το πρώτο πλάσμα που κατασκευάστηκε κυριολεκτικά από επιστήμονες, αμφίβολων προθέσεων και στόχων, γέρασε πρόωρα, αρρώστησε πριν απ' την ώρα του και το ξέκαναν οι «γονείς» του με ευθανασία.

Θα μου πείτε, εδώ ο κόσμος καίγεται και πασχίζει να σταματήσει τον παρανοϊκό Αμερικανό, και θρησκευάμενο μάλιστα, νεοχίτλερ απ' τα ολέθρια παιχνίδια πολέμου του κι εμείς θα κάτσουμε να πενθήσουμε το πρόβατο - κλώνος; Ναι. Γιατί το πρόβατο αυτό (όχι πια το επί σφαγή, αλλά επί ευθανασία, όπως θα λέμε στο επιστημονικό μέλλον) είναι το ίδιο θύμα των ίδιων σύγχρονων ναζί, «γεννήθηκε» από... ανθρώπους, αλλά δεν έζησε πριν κηδευτεί δολοφονημένο για το καλό του. Εξηγούμαι, γιατί πρέπει να αποδώσουμε στο προβατάκι τη δύναμη αντιστασιακού συμβόλου στη βαρβαρότητα, θυμίζοντας ότι όταν γεννήθηκε γνώρισε τόσα πρωτοσέλιδα και αφιερώματα στα παγκόσμια κανάλια, όσα δε γνώρισε καλά καλά ο Κλίντον όταν αποχαιρετούσε τη Μόνικα.

Δεν είναι δημοκρατικό να πεθάνει στα... ψιλά. Αλλά ο ουσιαστικός λόγος είναι άλλος. Αντιπολεμικός βαθιά και υπερασπιστικός της ανθρώπινης φύσης μας, εναντίωση στην αποκτήνωση, την προβατοποίησή μας.

Η Ντόλυ και η τύχη της δείχνει το μέλλον μας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θ' αφήσουμε αυτά τα σκυλιά, τους ιμπεριαλιστές κι αδηφάγους καπιταλιστές, να μας κυβερνάν... Αυτοί, λοιπόν, ξόδεψαν για το πρόβατο ένα κάρο λεφτά, γιατί ήθελαν λέει να σώσουν την ανθρωπότητα από αρρώστιες. Λάθος. Περισσότερα κέρδη θέλουνε. Θα στήσουν στρατόπεδα κλωνοποιημένων ανθρώπων για να τους χρησιμοποιούν είτε ως φονιάδες - στρατιώτες είτε ως ανταλλακτικά οργάνων για όσους έχουν να πληρώσουν νοσηλείες και ψευτοαθανασίες πολυτελείας. Κι όλη η επικοινωνιακή επιχείρηση γύρω από το άτυχο πρόβατο είχε στόχο να εξοικειωθούμε με την παραχώρηση του δικαιώματος της ζωής μας σε κάποια μεγάλη εταιρία αφεντικών, που θ' αποφασίζει πριν από μας για μας αν πρέπει να γεννηθούμε και να γεννήσουμε, τι ακριβώς ως ον, πόσο και πώς θα ζήσει και κυρίως πότε αυτοί οι αφεντάδες θα το γερνάνε πρόωρα και θα το ξεγράφουν με μια μονοκοντυλιά σ' ένα λογιστηριακό - χρηματιστηριακό χαρτί.

Γι' αυτό σας καλώ να σκεφτούμε τι σημαίνει η κηδεία της Ντόλυ. Γιατί κρύβει ο θόρυβος των αρθριτικών και της πνευμονοπάθειάς της δυο ειδήσεις - φωτιά για τους ανθρώπους. Το ποσό για φάρμακα που αποστέλλονται στον Τρίτο Κόσμο για τα παιδιά είναι το μισό απ' αυτό που ξοδεύεται στη Δύση για αντικαταθλιπτικά σκύλων!!!

Και στις ΗΠΑ μελετούν ένα φάρμακο που προξενεί λήθη στο μεγάλο σοκ και τον πόνο. Τα πειράματα έγιναν για να ξεπεράσουν το τραύμα θύματα σεισμών και μεγάλων φυσικών καταστροφών. Αλλά τα χρήματα και τα δικαιώματα τα παίρνει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ γιατί θέλει το χάπι να το δίνει σε στρατιώτες του που θα εκτελούν γενοκτονίες πληθυσμών και πρέπει να ξεπερνούν λέει τα προβλήματα συνείδησης που τους τυραννούν μια ζωή. Το χάπι αυτό σκοτώνει τη συνείδηση και φτιάχνει ευτυχισμένους σφαγείς λαών.

Σύντροφοι, αν δεν κηδέψουμε την Ντόλυ όπως της πρέπει επιστημονικώς, τότε ανοίγουμε, με φτυάρι την άγνοια, μόνοι μας το λάκκο μας ως άνθρωποι αυτοί καθαυτοί. Οι νεοταξίτες, βλέπετε, δε θέλουν απλώς δούλους, γιατί κάποτε κι αυτοί επαναστατούν. Θέλουν ανθρώπους - ζώα χωρίς νου και σκέψη, χωρίς αισθήματα και συνείδηση, αναλώσιμους ανά πάσα στιγμή όχι απλώς χωρίς κόστος, αλλά ως κερδοφόροι νεκροί.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ