Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ μετά και την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Η ΕΣΗΕΑ εξήγγειλε χτες νέες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ μετά από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για χτες και σήμερα.

Αποτέλεσμα των νέων κινητοποιήσεων ήταν ότι σίγησαν δημοσιογραφικά όλοι οι ραδιοσταθμοί της ΕΡΑ, ενώ δε μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Σήμερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα μεταδοθούν από την τηλεόραση εικοσάλεπτα δελτία ειδήσεων, ενώ δε θα μεταδοθούν ενημερωτικές εκπομπές.

Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της με χτεσινή της ανακοίνωση καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας, με την προσφυγή στα δικαστήρια κατά του δημοσιογραφικού κόσμου και την απόπειρα «πολιτικής επιστράτευσης» με ατομικές προσκλήσεις των απεργών δημοσιογράφων της ΕΡΤ ΑΕ σε όλη την Ελλάδα, από τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι εμμένει σταθερά στην πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μέχρι να ρυθμιστεί το θέμα των συμβασιούχων, για όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας και να περιφρουρήσουν τον απεργιακό τους αγώνα. Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι «δεν μπορεί να αποδεχτεί τη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων στην οποία καταφεύγει συνεχώς η εργοδοτική πλευρά, καταργώντας στην ουσία το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν». Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 19 Φλεβάρη θα συνέλθει το ΔΣ της Ομοσπονδίας μαζί με τους προέδρους των Ενώσεων Συντακτών για την κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Η ΠΟΕΣΥ για σήμερα Τρίτη 18 Φλεβάρη έχει εξαγγείλει στάσεις. Για τους χώρους ευθύνης της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ και της ΕΣΠΗΤ: Από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. για το ραδιόφωνο και από 6 μ.μ. έως 12 μ. για την τηλεόραση. Για τους χώρους ευθύνης της ΕΣΗΕΘΣΕ-Ε και της ΕΣΗΕΠΗΝ για τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση από 9 π.μ. έως 12 μ. και από 3 μ.μ. έως 6 μ.μ.

Την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ χτες με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις «μεθοδευμένες», όπως τις αποκαλεί, ενέργειες των ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ που αγνόησαν την απόφαση του δικαστηρίου. Η διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε χτες νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην ΕΣΗΕΑ αυτή τη φορά, προκειμένου να χαρακτηριστούν παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ