Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μανώλης Μωραϊτης
Μανώλης Μωραϊτης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από το χωριό Καλόχι Γρεβενών και για το 40ήμερο μνημόσυνό του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Η σύζυγος Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου

Τα παιδιά Γιάννης, Βαγγέλης, Ελισάβετ

Ο γαμπρός του Κώστας

Οι νύφες Βαρβάρα, Μπογκουμίλα

Τα εγγόνια Σταμάτης, Γιάννης, Στέργιος, Στέργιος, Παναγιώτα, Σάντρα.

* * *

Φωτ. 4

Στη μνήμη του αδελφού μου, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗ, του θείου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, της θείας μου ΣΟΦΙΑΣ ΓΟΥΝΑΡΙΔΟΥ, η οποία φυλακίστηκε και εξορίστηκε και της πολυβασανισμένης μητέρας μου ΡΟΥΔΑΜΑ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ελένη Καρτασίδου-Τζιώκα

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου μας ΑΡΓΥΡΗ ΡΕΝΤΖΕΠΗ, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 20 ευρώ στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και 20 ευρώ στην εφημερίδα: «Αντιστασιακός Εκπαιδευτικός».

Τάκης και Ξένια Χιουρέα

* * *

Φωτ.

Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος, από τότε που έφυγε από τη ζωή, ο δάσκαλος των παιδιών του λαού ΙΟΥΛΙΟΣ Δημ. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, υπόδειγμα ήθους και εργατικότητας. Το επίγραμμα, πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, που έχει τοποθετηθεί στον τάφο του, από ανώνυμους μαθητές του, δείχνει το ποιόν του ανθρώπου.

Κωνσταντίνος Κοντογιώργης
Κωνσταντίνος Κοντογιώργης
Στη μνήμη του και αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 150 ευρώ.

Η γυναίκα του Αθανασία Διακογιάννη

Ο γιος του Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο αδελφός του Μιχάλης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αλησμόνητου συζύγου, πατέρα και παππού ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην ΕΠΟΝ και βοήθησε να αγκαλιάσει σχεδόν όλη τη νεολαία του νησιού μας, με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που τη γέννησε και την ανέθρεψε, 30 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 8 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο, στις 8 Φλεβάρη 1993, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗ ΤΕΡΖΑΚΗ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαίρη πρόσφερε 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Φλεβάρη 2003 έπαψε να χτυπάει η καρδιά της πολυαγαπημένης μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Σταυρούπολης, 300 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε η μητέρα μου με συνέπεια για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και για δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, για την πρόοδο της πατρίδας.

Θανάσης Τερζάκης
Θανάσης Τερζάκης
Νίκος-Λάζαρος Μακρίδης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΓΕΜΕΛΟΥ, ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, ο Λεωνίδας Μυρουδιάς προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ν. Μπελογιάννη» Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΑΝΕΣΤΗ, πολιτικού πρόσφυγα, η αδερφή του πρόσφερε 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ, πολιτικού πρόσφυγα, η γυναίκα του και τα παιδιά του πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

* * *

Ο Χρήστος Δαμασκούδης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Γιαννιτσών, 25 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών: Των ανταρτών του ΕΛΑΣ Χρ. Ντακούδη, Γιώργου Γκιστιμούδη, Γιώργου Ντιούδη, Στερ. Κυρανούδη, Δημ. Παπαδημητρίου, Κώστα Ανδρικά. Των μαχητών του ΔΣΕ Νίκου Παυλίδη, Δήμου Ζηλίδη, Δημητρ. Μελίδη, Δημ. Πατσαβούδη, Γιαν. Ζαμπουρτικούδη, Δήμου Σαρή, Τακ. Χαλεπούδη, Δημ. Γιαγκουλίδη.


Νίκος Ανέστης
Νίκος Ανέστης

Ιούλιος Διακογιάννης
Ιούλιος Διακογιάννης

Ιωάννης Καρτασίδης
Ιωάννης Καρτασίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ