Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ολεάνα και Τζέιμς Μποντ

Ο Σον Κόνερι και η Ούρσουλα Αντρες στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρα Νο»
Ο Σον Κόνερι και η Ούρσουλα Αντρες στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρα Νο»
Μια ενδιαφέρουσα κοινωνική ταινία είναι η «Ολεάνα» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μάμετ. Ο Τζον είναι καθηγητής σε διακεκριμένο πανεπιστήμιο και η Κάρολ, φοιτήτρια, η οποία απορρίφθηκε στο μάθημά του. Οι δυο τους συναντώνται για να συζητήσουν την πρόοδό της. Τα πράγματα στην αρχή κυλούν ομαλά. Οταν όμως εκείνος, αντί να της μιλήσει για την πρόοδό της, αρχίζει να της εκθέτει τις ιδέες του για τη μόρφωση και τη ζωή, η Κάρολ φεύγει δυσαρεστημένη και αβέβαιη. Ο Τζον κατακεραυνώνεται, όταν ακούει την Κάρολ να τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση. Η καριέρα του αρχίζει να επηρεάζεται δυσμενώς και αυτό τον αναγκάζει να βρει κάποιο τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση. Το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό και για τους δύο... H «Ολεάνα» είναι το μόνο θεατρικό του έργο που ο Ντέιβιντ Μάμετ σκηνοθέτησε ο ίδιος. Κράτησε τη μορφή όσο και την ουσία του, που είναι αξεδιάλυτες. Μια αδιάκοπη και φοβερή σύγκρουση δύο ανθρώπων σε κλειστό κύκλωμα. Αντρας εναντίον γυναίκας, που μονομαχούν με το λόγο και με αδιάκοπες παγίδες... Πρωταγωνιστούν: Γουίλιαμ Μέισι, Ντέμπρα Αϊζενσταντ, Σκοτ Ζίγκλερ κ.ά. (ΝΕΤ, 24.00)

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρα Νο», σε σκηνοθεσία Τέρενς Γιανγκ. Η πρώτη μεταφορά στην οθόνη των περιπετειών του κοσμοπολίτη κατασκόπου Τζέιμς Μποντ, που γεννήθηκε στη φαντασία του συγγραφέα Ιαν Φλέμινγκ. Σε αυτή την ταινία ο Σον Κόνερι υποδύεται για πρώτη φορά τον Βρετανό πράκτορα. Σε αυτή την «αποστολή» ταξιδεύει μέχρι την Τζαμάικα, για να εντοπίσει τον σατανικό Δρα Νο, ο οποίος με τα πειράματά του θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστούν: Σον Κόνερι, Ούρσουλα Αντρες, Τζόζεφ Γουάιζμαν, Λόις Μάξγουελ, Μπέρναρντ Λι. (ALPHA, 21.40)

«Ενα Μάγκνουμ 44 για τον επιθεωρητή Κάλαχαν», σε σκηνοθεσία Τεντ Ποστ.

Ο επιθεωρητής Κάλαχαν τα βάζει με μια ομάδα συναδέλφων του, που χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους για την πάταξη του εγκλήματος. Ο «βρώμικος Χάρι» αυτή τη φορά προσπαθεί να διαλευκάνει μια σειρά από δολοφονίες με θύματα επιφανείς μαφιόζους. Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ιστγουντ, Χαλ Χόλμπρουκ, Ρόμπερτ Γιούριχ. (ΑΝΤ1, 23.45)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ