Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 3-0
«Αλμα» πρόκρισης

Στο... τσεπάκι έχει από χτες ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μετά την επιβλητική νίκη που πέτυχε κόντρα στην Αντερλεχτ με 3-0, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, στο πλαίσιο της φάσης των «16» της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» από την αρχή του αγώνα που διεξήχθη στη «Λεωφόρο» παρουσία σχεδόν 15.000 θεατών, ξεκίνησαν επιθετικά και έδειξαν ότι στόχος τους είναι να κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να τους φύγει το άγχος. Με συνεχείς επιθετικές ενέργειες, καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεμένο κέντρο, ο πρωταρχικός στόχος πραγματοποιήθηκε γρήγορα, μόλις στο 12ο λεπτό, όταν ο Ολισαντέμπε πήρε το «ριμπάουντ» μετά την κεφαλιά του Κυργιάκου που βρήκε στο δοκάρι. Το σκηνικό με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση και τους Βέλγους να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να καλύψουν το χαμένο έδαφος, συνεχίστηκε σε όλο το α' ημίχρονο όπου είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του - όπως το δοκάρι που πέτυχε ο Κόλκα στο 18' - και οι φιλοξενούμενοι αναγκάζονταν να κλείνονται διαρκώς στην άμυνα. Στην επανάληψη η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν, δεν άλλαξε τίποτα από την επιθετική της νοοτροπία, αλλά αντίθετα έγινε ακόμα πιο πιεστική, γεγονός που αποδυνάμωσε την επιθετική γραμμή των Βέλγων και προκάλεσε αναστάτωση στην άμυνα. Ετσι, ο επιθετικός... οίστρος των γηπεδούχων δεν άργησε να αποδώσει ξανά καρπούς και να τους φέρει μια... ανάσα από τη φάση των «8» του ΟΥΕΦΑ. Συγκεκριμένα, ο «συνήθης ύποπτος», για φέτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, Λυμπερόπουλος, κατάφερε στο 64' να διπλασιάσει με κεφαλιά τα τέρματα της ομάδας του έπειτα από σέντρα του Ολισαντέμπε, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Νιγηριανοπολωνός βρήκε για δεύτερη φορά τα αντίπαλα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης (83' Κωνσταντινίδης), Μικάελσεν, Κόλκα (77' Κόλκα), Λυμπερόπουλος (86' Βαζέχα), Ολισαντέμπε.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ζίτκα, Ιλιτς (46' Ντολ), Φαντερχέγκε, Ντε Μποκ, Γέστροβιτς (77' Μόρναρ), Μπασέτζιο, Κράσον (71' Αρούνα), Σέολ, Τίνινεν, Λοβρέ, Χέντριξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ