Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Αφήνοντας τη ζωή...

Νίκολας Κέιτζ και Ελίζαμπεθ Σου σε μια σκηνή της ταινίας «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» (ΕΤ-1 23.30)
Νίκολας Κέιτζ και Ελίζαμπεθ Σου σε μια σκηνή της ταινίας «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» (ΕΤ-1 23.30)
Μία σκληρή πεσιμιστική ταινία, που αναφέρεται στη ζωή ενός αλκοολικού και στην κατάβασή του στην «κόλαση», αλλά και μια έξυπνη γκανγκστερική κωμωδία, που μας ταξιδεύει στο Σικάγο του '20, ξεχωρίζουν σήμερα το βράδυ.

«Το κεντρί», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ. Βρισκόμαστε στα 1936. Ο Λούθερ Κόουλμαν, στην προσπάθειά του να πετύχει ένα μεγάλο κόλπο σε βάρος του Ντόιλ Λόνιγκαν, ενός ισχυρού παράγοντα του υποκόσμου, σκοτώνεται από τους μπράβους του. Μετά το θάνατό του, ο νεαρός συνεταίρος του Τζόνι Χούκερ αναζητά στο Σικάγο τον Χένρι Γκόντορφ, παλιό φίλο του Λούθερ, για να μάθει τα μεγάλα κόλπα. Τον συναντά και του ζητά τη βοήθειά του, για να εκδικηθεί τον Λόνιγκαν. Ο Γκόντορφ συμφωνεί να του στήσουν παγίδα, γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Γνωρίζοντας ότι ο κακοποιός έχει αδυναμία στο πόκερ και στα άλογα, στήνουν ένα γραφείο στοιχημάτων στο Σικάγο και ετοιμάζουν ένα παιχνίδι πόκερ κατά τη διάρκεια του σιδηροδρομικού ταξιδιού Νέα Υόρκη - Σικάγο. Ο Χούκερ προτείνει να εκδικηθεί τον Γκόντορφ, νικώντας τον στα στοιχήματα, επειδή έχουν τη δυνατότητα να μάθουν νωρίτερα τα αποτελέσματα των ιπποδρομιών, χάρη σε ένα φίλο του που δουλεύει στο τηλεγραφείο. Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Σο, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Ρέι Γουόλστον, Αϊλίν Μπρέναν, Χάρολντ Γκουλντ, Τζον Χέφερναν, Ντάνα Ελκαρ, Ρόμπερτ Ερλ Τζόουνς, Μπραντ Σάλιβαν, Τζον Κουέιντ κ.ά. (ΝΕΤ, 23.00).

«Αφήνοντας το Λας Βέγκας», σε σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις. Βασισμένος στη νουβέλα του Τζον Ο' Μπράιεν, ο Βρετανός σκηνοθέτης Μάικ Φίγκις με την ταινία αυτή ξετυλίγει ένα τραγικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, όταν η τελευταία, κουρασμένη και απογοητευμένη, απαρνιέται τη λογική των νόμων της επιβίωσης και αποδέχεται στωικά την ήττα της από την ίδια τη ζωή. Αφού απολύεται από την εταιρία παραγωγής που δούλευε, ο Μπεν Σάντερσον καταφθάνει στο Λας Βέγκας. Παραιτημένος από τη ζωή, είναι αποφασισμένος να πεθάνει μέσα σε τέσσερις βδομάδες, φροντίζοντας να καταναλώσει οτιδήποτε είδους αλκοόλ βρεθεί μπροστά του. Εκεί γνωρίζει τη Σέρα. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία και σύντομα ο Μπεν μετακομίζει σπίτι της, αφού πρώτα συμφωνούν να μην προσπαθήσει κανένας από τους δύο να παρέμβει στη ζωή του άλλου... Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζούλιαν Σαντς, Βαλέρια Γκολίνο (ΕΤ-1, 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ