Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντρέας Φράγκος
Αντρέας Φράγκος
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του εξαίρετου φίλου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΣΗΦ ΖΑΛΑΚΩΣΤΑ, μέλους του ΚΚΕ από την Πρέβεζα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Δεκέμβρη 2002 σε ηλικία 87 χρόνων και αντί για λουλούδια στον τάφο του, και ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες του, προσφέρω στη ΝΕ Πρέβεζας 20 ευρώ.

Χρήστος Παν. Μπέτζελος

* * *

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στα Ανώγεια Ρεθύμνου από γονείς φτωχούς αγρότες. Εφηβος έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στη δικτατορία του Μεταξά εξορίστηκε στη Φολέγανδρο.

Η εισβολή των Γερμανών τον βρίσκει στο Ηράκλειο. Μαζί με τους κομμουνιστές Ευθύμη Μαριακάκη, Σωκράτη Καλλέργη, Στέργιο Αναστασιάδη, Νίκο Μανουσάκη και Μιχάλη Βιτσαξάκη, οι οποίοι είχαν δραπετεύσει από την εξορία, ρίχτηκαν στη μάχη ενάντια στους Γερμανούς. Πολέμησαν παλικαρίσια και απέσπασαν συγχαρητήρια από τη Συμμαχική Στρατιωτική Διοίκηση.

Μετά την κατάληψη της Κρήτης από Γερμανούς πέρασε στην παρανομία και πολύ νωρίς βγήκε στο βουνό. Ηταν από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ.

Σκοτώθηκε σε μάχη με Γερμανούς στις 31 Μάρτη 1944 στη Σπηλιά στο χωριό Μέση Ρεθύμνου, μαζί με τον καθηγητή Γιάννη Μαθιουδάκη και τον Τερζάκη.

Στη μνήμη του η κόρη του Αριστέα Αεράκη - Μαθιουδάκη προσφέρει στη ΝΕ Ηρακλείου 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών, για την οικονομική εξόρμηση.

Δημήτριος Βασιλείου Μπότσης
Δημήτριος Βασιλείου Μπότσης
* * *

Φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Βασιλείου ΜΠΟΤΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέραμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ο αγωνιστής ο οποίος με το χιούμορ έδινε κουράγιο σε όλους να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες.

Στη μνήμη του οι γονείς του προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΟΒ ΚΝΕ Καλλιθέας.


Ιωσήφ Ζαλακώστας
Ιωσήφ Ζαλακώστας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ