Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Από τον Νιέφσκι στον Οργουελ

Σκηνή από την αριστουργηματική ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Αλέξανδρος Νιέφσκι»
Σκηνή από την αριστουργηματική ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Αλέξανδρος Νιέφσκι»
Το ιστορικό έπος του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Αλέξανδρος Νιέφσκι», με ήρωα τον πρίγκιπα Αλέξανδρο, σύμβολο του πατριωτικού αγώνα των Ρώσων κατά των Τευτόνων εισβολέων, την περίοδο του Μεσαίωνα, κυριαρχεί στη σημερινή τηλεοπτική βραδιά. Πρόκειται για ένα ακόμη αριστούργημα του μεγάλου Σοβιετικού σκηνοθέτη, με εξαιρετική εικόνα, άψογο μοντάζ και με την υπέροχη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ. Πρωταγωνιστεί ο Νικολάι Τσερκασόφ. ΕΤ-1 στη 01.00

Από την ΕΤ-3 στις 22.00 « Κωνσταντινούπολη: Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά» του Ματς Αρεν.

Μια ενδιαφέρουσα ταινία, που αφηγείται την περιπέτεια ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, που φτάνει στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την κόρη του, για να διερευνήσει κάποιες καταγγελίες και βυθίζεται σ' ένα απειλητικό μυστήριο, που τον οδηγεί στην απελπισία, όταν η κόρη του απάγεται. Πρωταγωνιστεί η Τουίγκι.

Από το STAR στις 24.00«Ελ Νόρτε» του Γκρέγκορι Νάβα.

Τρόμος και γέλιο συνυπάρχουν σ' αυτήν τη δημιουργία του Νάβα, που παρουσιάζει την ιστορία δυο αδελφών από τη Γουατεμάλα, οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Καλιφόρνια. Η ταινία είναι πολύ προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια και γυρίστηκε στα 1984. Πρωταγωνιστούν οι: Ζάιντε Σίλβια Γκουτιέρεθ, Ντέιβιν Βιλαμπάντο.

Από το STAR στις 21.05«Ντένις ο τρομερός» του Χανκ Γκέτσαμ.

Μια εξαιρετική κωμωδία, με ήρωα ένα μικρό ζωηρό αγόρι, ένα σωστό ζιζάνιο, που κάνει ό,τι του περνά από το κεφάλι. Που τρέχει με το ποδήλατο, που δε λογαριάζει κανέναν και τίποτε. Που κάνει αφόρητη τη ζωή των γειτόνων, που φέρνει στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, τον έρημο συνταξιούχο γείτονα του Ντένι, τον οποίον υποδύεται ο Γουόλτερ Ματάου.

Από το MEGA στις 04.00«1984» του Μάικλ Ράντφορντ.

Μια τρομακτική και δραματική ταινία, βασισμένη στο πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του Τζορτζ Οργουελ, που το έγραψε το 1948. Η ιστορία του διαδραματίζεται σ' έναν καταπιεστικό, εφιαλτικό χώρο, κάτω από ένα τρομερό καθεστώς. Με τον Τζον Χερτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ