Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χαρά Κεπέση
Χαρά Κεπέση
Φωτ.

Στις 13 Φλεβάρη 2003 «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία ΒΟΥΛΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Η κηδεία της έγινε στο χωριό μας Μερόπη Μεσσηνίας.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΟΙ οικογένειες Απόστολου και Φώτη Αποστολίδη

  • Στη μνήμη της Βούλας Ηλιακοπούλου και αντί για στεφάνι στον τάφο της, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης: Τα εξαδέλφια της Λίτσα Γυφτάκη και Νίκος Γυφτάκης από 50 ευρώ ο καθένας και η Τέρψη Κολοζώφ 40 ευρώ.

* * *

Οι Κ. Φ. και Α. Κ. πρόσφεραν 50 ευρώ στην ΚΟΜΕΠ, στη μνήμη του φίλου και συντρόφου τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΚΑΛΕ, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 19 Φλεβάρη 2003, «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μέλος του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ, ο οποίος έμεινε πιστός, έως το τέλος της ζωής του, στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟΒ Αμφιάλης και 50 ευρώ στο Παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη 2003, «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Αγγελος) ΔΟΥΠΗΣ, δάσκαλος. Στην τελευταία του κατοικία, τον συνόδεψαν συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές του και επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες. Γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Κοκκινιά Θεσπρωτίας. Το 1918 μετοίκησε με τη μητέρα του Φανή Μίχα στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζούσε ο πατέρας του Δημήτρης Δούπης. Το 1922 επέστρεψαν στην Ελλάδα. Ο πατέρας του, ο οποίος είχε τελειώσει τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, τοποθετήθηκε δάσκαλος στην Ηγουμενίτσα. Ο Αγγελος Δούπης τελείωσε τη Ζωσιμαία Σχολή στα Γιάννενα και σε συνέχεια την Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Διορίστηκε δάσκαλος στο χωριό Σύβοτα.

Το 1940 μπήκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Σύρας, από όπου μετατέθηκε στην Κέρκυρα. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41. Με την κατάρρευση του μετώπου, επέστρεψε στα Γιάννενα και συμμετέχει στην οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα, ως μέλος του ΚΚΕ. Με άλλους πατριώτες συγκρότησαν την πρώτη ανταρτοομάδα. Τοποθετείται στρατιωτικός διοικητής της.

Το 1948, ως μέλος της Επιτροπής Βοήθειας στο Παιδί (ΕΒΟΠ), συγκέντρωσαν και προώθησαν 2.000 παιδιά στις ανατολικές χώρες.

Μετά τον Εμφύλιο, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, τοποθετήθηκε υποδιευθυντής Επαγγελματικής Σχολής, η οποία λειτουργούσε στην πόλη Γιανγκ - Γιουλ.

Σημαντική ήταν η προσφορά του Αγγελου Δούπη στην Εκπαιδευτική Επιτροπή του Συλλόγου των Πολιτικών Προσφύγων στην Τασκένδη. Ασχολούνταν με την κατάρτιση προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Για πολλά χρόνια υπήρξε και πρόεδρός της.

Το 1980 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του. Συμμετείχε δραστήρια στις προσπάθειες της ΠΕΕΠΠ για τη συνταξιοδότηση των πολ. προσφύγων, οι οποίοι επέστρεψαν στην πατρίδα. Παράλληλα, συμμετείχε στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ, της αδελφότητας του χωριού του και της «Πανηπειρωτικής».

Εμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου, για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Γεωργία, η αδελφή του Ελλη και τα παιδιά της, ο γιος του Δημήτρης και η σύζυγός του Βέρα, οι συναγωνιστές και φίλοι του Γιώργος Σύρος, Γρηγόρης Φωτίου και Κώστας Τάτσης προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 6 χρόνια, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία πνοή της η αγωνίστρια ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Υπήρξε άξια συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση, συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια και αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της, προσφέρω 15 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ν. Κεπέσης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑ, ο οποίος πέθανε στις 17 Φλεβάρη 2003, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Η συντρόφισσα της ζωής του Στέλλα Χαλκίδα

* * *

Τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία πήραν μέρος στην Αχτιδική Συνδιάσκεψη της Καλαμαριάς, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 240 ευρώ, στη μνήμη των συντρόφων τους, που πέθαναν τα δύο τελευταία χρόνια.

* * *

Η Ε. Β. προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, στη μνήμη του πατέρα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ