Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Κραυγαλέες παραβιάσεις

Για κραυγαλέες παραβιάσεις των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το Σάββατο των μεγάλων αντιπολεμικών συλλαλητηρίων μιλά η ΠΟΕΣΥ σε χθεσινή της ανακοίνωση. Οι παραβιάσεις έγιναν, όπως επισημαίνεται, την ημέρα της παγκόσμιας φιλειρηνικής λαϊκής κινητοποίησης εναντίον των επιδρομών κατά του Ιράκ.

Στην κοινή συνεδρίαση που είχε η ΠΟΕΣΥ στις 20 Φλεβάρη με τα προεδρεία όλων των Ενώσεων Συντακτών, τονίστηκε από όλους το έλλειμμα αντικειμενικότητας από τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και τις ενημερωτικές εκπομπές. Υποβαθμίστηκε το ουσιώδες που ήταν οι πρωτοφανείς λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με «παράλληλη υπερπροβολή μεμονωμένων επεισοδίων και την ιδιωτική επίσκεψη της οικογένειας του έκπτωτου βασιλιά».

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει την ανάγκη αντίδρασης του δημοσιογραφικού κόσμου για το εκφυλιστικό αυτό φαινόμενο και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα. Συνέντευξη Τύπου για καταγγελία αυτού του φαινομένου, συνάντηση με τους διευθυντές ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών και δίωρη στάση εργασίας στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων για τις «αντιδεοντολογικές εκτροπές».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις Συντακτών και όλους τους δημοσιογράφους ενόψει τις «επερχόμενης πολεμικής αναταραχής» να υπερασπιστούν σθεναρά τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ