Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικοί «Διάφανοι τόποι»

Αναδρομική έκθεση του ελληνικής καταγωγής Αμερικανού καλλιτέχνη Φίλιπ Τσιάρας παρουσιάζει το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας. Τίτλος της «Διάφανοι τόποι». Η έκθεση (εγκαινιάζεται αύριο), περιλαμβάνει 125 περίπου έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίες, σχέδια και κατασκευές.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου «ο καλλιτέχνης διακρίνεται για την ευρηματικότητα και δεξιοτεχνία του στη χρήση και αξιοποίηση των υλικών. Κινείται, με αξιοσημείωτη άνεση, ανάμεσα σε κύκλους έργων με διαφορετική θεματολογία και υλικά, όπως οι "Τοπολογίες", οι κατασκευές, τα γλυπτά σε γυαλί και μπρούντζο, τα κεραμικά, οι φωτογραφίες από το "Οικογενειακό άλμπουμ" χωρίς να αλλοιώνεται και να εξασθενεί ο κεντρικός συνδετικός ιστός του έργου».

«Ο καλλιτέχνης αναπλάθει τα πρωταρχικά υλικά του. Τα υποβάλλει σε πρωτότυπη επεξεργασία, αντλώντας στοιχεία από τον κόσμο του ονείρου και του μύθου», σημείωσε η επιμελήτρια της έκθεσης Συραγώ Τσιάρα. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 20/4, αποτελεί συμπαραγωγή του Εικαστικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί τον Μάη. Στη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν τακτικές και ειδικές ξεναγήσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ