Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Η τρέλα του Γεωργίου του 3ου...

Ενα εξαιρετικό ιστορικό δράμα του Νίκολας Χάιτνερ, με αστραφτερούς διαλόγους, πιστή ανάπλαση της εποχής και υπέροχους ερμηνευτές, είναι η ταινία «Η τρέλα του Γεωργίου του 3ου». Το 1788, ο αυταρχικός βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος III, ως τότε ευτυχής σύζυγος της βασίλισσας Σαρλότ και πατέρας δεκαπέντε παιδιών, αρχίζει να κλονίζεται. Χάνει τις αποικίες της Αμερικής και η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο παράξενη. Και τότε αρχίζουν η αναταραχή και οι μηχανορραφίες στην αυλή. Ο πρωθυπουργός Πιτ βεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι ο βασιλιάς είναι υγιής, αλλά ο αντίπαλός του Φοξ συμμαχεί με τον ανίκανο πρίγκιπα της Ουαλίας. Ενας ιδιότυπος γιατρός, ο δόκτωρ Γουίλις, αναλαμβάνει τη θεραπεία του... Πρωταγωνιστούν: Νάιτζελ Χόθορν, Χέλεν Μίρεν, Ιαν Χολμ, Ρούπερτ Εβερετ, Αμάντα Ντόνοχοου (ΝΕΤ, 24.00).

«Ο επιθεωρητής Χάρπερ», σε σκηνοθεσία Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ. Ενας ευφυής ιδιωτικός ντετέκτιβ ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη για να βοηθήσει την παλιά ερωμένη του που βρίσκεται μπλεγμένη σε μια υπόθεση εκβιασμών. Μετά την άφιξή του στην περιοχή όμως η υπόθεση θα μπλεχτεί περισσότερο, καθώς δύο κοντινά άτομα της φίλης του βρίσκονται δολοφονημένα. Μια ενδιαφέρουσα αστυνομική ταινία μυστηρίου με καλές ερμηνείες. Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Τζόαν Γούντγουορντ, Αντονι Φραντσιόζα, Μέλανι Γκρίφιθ (ΑΝΤ1, 23.45).

«Το προξενιό της Αννας», σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Μια μικροαστική οικογένεια αποφασίζει να κάνει ένα προξενιό στην Αννα, την υπηρέτρια ψυχοκόρη τους, αλλά, όταν συνειδητοποιούν ότι με το γάμο θα τη χάσουν οριστικά, διαλύουν το προξενιό και η Αννα επιστρέφει στην άχαρη ζωή της. Η ταινία περιγράφει διεισδυτικά τον κοινωνικό μικροαστικό περίγυρο της ελληνικής κοινωνίας των αρχών της δεκαετίας του '70. Πρωταγωνιστούν: Αννα Βαγενά, Σμάρω Βεάκη, Κώστας Ρηγόπουλος, Σταύρος Καλάρογλου, Αλίκη Ζωγράφου κ.ά. (ΕΤ-1, 19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ