Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Χελιώτης
Παναγιώτης Χελιώτης
Φωτ

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΘΙΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από την Τρύπη Λακωνίας πέθανε τον περασμένο Δεκέμβρη πιστός στα ιδανικά του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του.

Δυο μέρες πριν από το θάνατό του, ο Νίκος Αγαθίας, πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 3.000 ευρώ.

Οι Τρυπιώτες, αλλά και όλοι οι Λάκωνες θα τον θυμούνται πάντα, τόσο για το παράδειγμα της ζωής του, όσο και για το επιβλητικό και καλαίσθητο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, το οποίο στήθηκε με φροντίδα και δαπάνες του στην Τρύπη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η ΚΟΒ Πόλης της Σπάρτης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΚΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ ο γιος του Λάμπρος Τσικάκης πρόσφερε στο ΚΚΕ 150 ευρώ και η ΚΟΒ Πόλης της Σπάρτης άλλα 100 ευρώ.

Τον μπάρμπα Πάνο - πιστό στα ιδανικά του Κόμματός του ως την τελευταία στιγμή της ζωής του - θα τον θυμούνται πάντα οι σύντροφοι και συναγωνιστές του για την αισιοδοξία η οποία εκφραζόταν με τις συμβουλές και το πρόσχαρο ύφος του.

* * *

Φωτ.

Τον αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΦΥΡΗ, στέλεχος του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, τον διέκρινε η αγάπη και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και η πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού για τα οποία αγωνιζόταν. Τα παιδιά των πολιτικών προσφύγων που ζούσαν στο Ονέστι της Ρουμανίας τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη γιατί τους δίδαξε τη γλώσσα των προγόνων τους.

Στη μνήμη του προσφέρω 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ηλίας Ευαγγέλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ, μέλους της ΔΕ του Παραρτήματος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ από την ίδρυσή του, ο οποίος πέθανε στις 5 Φλεβάρη 2003. προσφέρουν οι Καίτη Χελιώτη, Νίτσα Παπανικολάου, Ηλίας Χριστόπουλος και Μαίρη Σταθάκη 50 ευρώ. Και ο συναγωνιστής του Λύσσανδρος Ταμουρίδης 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας

Θανάσης Πορφύρης
Θανάσης Πορφύρης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΕΛΙΩΤΗ, η σύζυγός του πρόσφερε στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ, 10 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Αθανασία Αργυροπούλου πρόσφερε 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΤΙΤΟΥ ΒΑΝΔΗ και ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ, ο Μανώλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου 100 ευρώ.

  • Επίσης στη μνήμη του Τίτου Βανδή ο Κώστας Μωϋσάκης από το Ηράκλειο Κρήτης πρόσφερε στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ και του αφιερώνει το ακόλουθο ποίημα: Να κλάψω για σένα δεν μπορώ/ Είναι κάτι που η φύση μου δεν το επιτρέπει/ Ομως να φωνάξω με πάθος, αυτό το μπορώ/ Δεν την αντέχω ετούτη τη σκέψη, πως αύριο δε θα σε δω/ Να μιλάς με πάθος για την Τέχνη/ Για τον αγώνα τ' ανθρώπου, τον ωραίο, τον ιερό/ Δάσκαλε, σύντροφε, φίλε, Αντίο για σένα δεν έχω να πω/ θα ζεις στην καρδιά μου, όσο θα ζω/ Στους αγώνες θα είσαι φωτεινός οδηγός.

Νίκος Αγαθίας
Νίκος Αγαθίας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ