Κυριακή 2 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στις 11 στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, ο γιορτασμός της 93ης επετείου του Κιλελέρ, που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, που ανήκουν στην «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση», (ΠΑΣΥ). Ο φετινός γιορτασμός της αγροτικής εξέγερσης αποκτά και για τους αγρότες ιδιαίτερη σημασία, αφού συμπίπτει με το επικείμενο ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ κατά του ιρακινού λαού, με στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων και την παγκόσμια κυριαρχία της νέας τάξης. Ξεχωριστό είναι επίσης ότι ο γιορτασμός έρχεται σα συνέχεια των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι προσπάθειες συσπείρωσης των αγροτών της Θεσσαλίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής για την από κοινού αντιμετώπιση των συνεπειών της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των επερχόμενων νέων ακόμα πιο αντιλαϊκών μέτρων.

Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι αγρότες γνωρίζουν τους πραγματικούς συμμάχους τους, ξεχωρίζουν τους άσπονδους φίλους τους, βγάζουν τα αναγκαία συμπεράσματα για διέξοδο και προοπτική στον αγώνα τους. Παράλληλα, όλο και πιο αποτελεσματικά διαλύονται οι όποιες αυταπάτες υπήρχαν για την κυβερνητική πολιτική, και τους στόχους των αναθεωρήσεων της ΚΑΠ και συμφωνίας του ΠΟΕ.

Στη διάρκεια των αγώνων, οι αγρότες ήρθαν σε επαφή με εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα και διαπίστωσαν ότι είναι κοινές οι πολιτικές που τους περιθωριοποιούν και γι' αυτό κοινή πρέπει να είναι η δράση για την αντιμετώπισή τους.

Το βασικότερο συμπέρασμα που πρέπει πρέπει να βγει από τις κινητοποιήσεις όλου του τελευταίου χρόνου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, είναι ότι από κοινού οι αγρότες με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να συμβάλλουν στη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για να εφαρμοστεί μια φιλοαγροτική πολιτική, με βασικά χαρακτηριστικά:

  • Την ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργίας - κτηνοτροφίας, αλιείας, χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας,
  • Την ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σα βασικού μοχλού ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.
  • Την πολύπλευρη κρατική στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης με βασικά έργα υποδομής, με επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών εφοδίων και μηχανημάτων με αποτελεσματική προστασία της αγροτικής παραγωγής και του κεφαλαίου από κάθε φυσικό κίνδυνο, κ.ά.
  • Την αλλαγή του συστήματος τιμών και επιδοτήσεων, έτσι ώστε να εξασφαλίζει βιώσιμο αγροτικό εισόδημα.
  • Την ανθρώπινη αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων των αγροτών όπως της Υγείας, της σύνταξης, της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ