Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η «εκδίκηση» του Παπανικολάου

Δικαίως ο Δημήτρης Παπανικολάου αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής

Sportidea

Δικαίως ο Δημήτρης Παπανικολάου αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής
Το συναίσθημα ότι κοντράρεται με μια παλιά του αγάπη φαίνεται να ανέβασε την αδρεναλίνη του Δημήτρη Παπανικολάου. Ετσι ο διεθνής παίκτης θα μπορούσε να πει κανείς ότι με την απόδοσή του ήταν η κύρια αιτία προκειμένου να γραφτεί η έκπληξη της 17ης αγωνιστικής. Ο Μακεδονικός επικράτησε του Ολυμπιακού με 87-85, με τον Παπανικολάου να έχει σπουδαία απόδοση, να σημειώνει 27 πόντους και να είναι άριστος στην άμυνα στις πάσες και στα κλεψίματα. Μάλιστα ο Μακεδονικός αιφνιδίασε τους «ερυθρόλευκους» έχοντας το πάνω χέρι στο παιχνίδι για 34' φθάνοντας τη διαφορά και στους 19 πόντους (79-60). Κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει ο Μίλαν Τόμιτς όπου με προσωπικές ενέργειες οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα σερί 18-2 κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι στα τελευταία λεπτά (78-81) αλλά η ψυχραιμία των «Μακεδόνων» στις ελεύθερες βολές τους έδωσε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Από κει και πέρα την ήττα του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ΑΕΚ που με κορυφαίους τους Μπετς (18π) και Χατζή (19π) νίκησε τη Νήαρ Ηστ με 96-76 και αύξησε τη διαφορά από τους Πειραιώτες, όσον αφορά τη μάχη για τη 2η θέση. Βέβαια, σημειώνεται ότι εκκρεμεί η υπόθεση της αφαίρεσης των βαθμών από την Ενωση.

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε η Ολύμπια Λάρισας, που επικράτησε του Ηρακλείου με 78-73.

Τέλος στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών του Περιστεριού έβαλε ο Αρης που νίκησε την ομάδα των «δυτικών προαστίων» με 84-76.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις παλιές επιβλητικές εμφανίσεις και νίκησε άνετα τον ΠΑΟΚ με 101-83 σε μια έδρα όπως αυτή του κλειστού της Νήαρ Ηστ, που τουλάχιστον ήταν ζεστή (σε σχέση με το κρύο Σπόρτιγκ).

Με τον Αλμπέγκοβιτς (18π) να επιστρέφει δριμύτερος στην αγωνιστική δράση, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας νίκησε το Μαρούσι με 87-79.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 32, ΑΕΚ 30, Ολυμπιακός 28, Αρης 28, Μακεδονικός 26, Μαρούσι 25, Ηρακλής 25, ΠΑΟΚ 25, Περιστέρι 24, Ιωνικός ΝΦ 24, Πανιώνιος 24, Ηράκλειο 22, Νήαρ Ηστ 21, Ολύμπια Λάρισας 21.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ