Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτισμός και πληροφορική

Το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορικής», που πραγματοποιείται με τη συνεργασία ΥΠΠΟ και Πανεπιστημίου Πατρών και χρηματοδοτείται με 40 δισ. από το Γ` ΚΠΣ, παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού, Ελ. Παπαζώη.

Πρόκειται για το ενιαίο πληροφοριακό σύστημα «ΕΠΟΣ», που ξεκίνησε το 1995, με τον κόμβο «Οδυσσέας», ο οποίος περιλαμβάνει 30.000 ιστοσελίδες με αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία, σελίδες εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟ κ.ά. Δέχεται καθημερινά 5.000 επισκέψεις, από τις οποίες το 80% είναι συνδέσεις εξωτερικού.

Επίσης, συμπληρώνεται το Αρχείο Μνημείων στο πρόγραμμα «Πολέμων» της Διεύθυνσης Αρχείου Μνημείου, με προϋπολογισμό 500 εκατ. και ανανεώνεται ο Διαρκής Κατάλογος των Κηρυγμένων Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων, που ήδη διαθέτει 96 τόμους.

Εξάλλου, στο υπουργείο Πολιτισμού αναπτύσσεται ενδοδίκτυο, για το οποίο εκπαιδεύονται 250 άτομα. Οπως ανακοινώθηκε χτες, σύντομα θα είναι έτοιμα 2 cd-rom για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και τη Μελίνα Μερκούρη και μέχρι το τέλος του 2000 θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα «Πραξιτέλης», που αφορά στην προστασία των ιστοσελίδων από την πειρατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ