Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού

Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού της ΑΓΝΟ απαιτούν οι εταιρίες που υπέβαλαν μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της επιχείρησης, μετά από πρόσκληση της ΑΤΕ, στην οποία ανήκει η γαλακτοβιομηχανία. Σημειώνεται ότι μετά τη συνεχή απαξίωση της επιχείρησης από την Τράπεζα και τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, έρχονται και εντείνονται τώρα οι πιέσεις για μείωση του αριθμού των εργαζομένων, όπως και χτυπήματος των εργασιακών τους κατακτήσεων.

Οπως επανειλημμένα έχει τονίσει το σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΝΟ, την επιχείρηση κατασυκοφάντησης του συνεταιριστικού κινήματος που προηγήθηκε, αντικατέστησε η προπαγάνδα περί ευθυνών των εργαζομένων και η αναποτελεσματικότητά τους στα νέα δεδομένα του ανταγωνισμού, με κυρίαρχα επιχειρήματα το πλεονάζον προσωπικό.

Με σημαία τα παραπάνω, σημειώνουν, κυβέρνηση και τραπεζίτες δρομολόγησαν την άλωση της ΑΓΝΟ μέσα από τις απαξιωτικές διαδικασίες της εκκαθάρισης και της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ώστε να προετοιμαστεί η παράδοσή της στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Εξι συνολικά εταιρίες ανακοινώθηκε ότι υπέβαλαν μη δεσμευτική προσφορά (ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, «Τυράς», «Κολιός», «Φάρμα Σιμώνη» και η ρωσική WIMM-BILL-DANN). Την Παρασκευή αναμένεται η ΑΤΕ και η «Deloitte και Touche» - σύμβουλος στην εν λόγω διαδικασία - να επιλέξουν τις επικρατέστερες προτάσεις.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΛΤΑ, παρόλο που έχει ολοκληρώσει εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, το οποίο ήδη τέθηκε τη βδομάδα αυτή σε λειτουργία, συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την ΑΓΝΟ. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Α. Κροντηράς, επέρριψε ευθύνες στην ΑΤΕ για την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΓΝΟ και για το γεγονός ότι αυτή δεν προχώρησε αμέσως στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας. Ανέφερε ακόμη ότι η ΔΕΛΤΑ ενδιαφέρεται για σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την ΑΓΝΟ κι όχι για εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ