Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Στο προσκήνιο το ... παρασκήνιο

Νέο επεισόδιο στην ...αλυσίδα αναταραχής, που «δένει» την ΑΕΚ, δεν είχαμε χθες. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως η κατάσταση διαφοροποιήθηκε. Απλά, στο προσκήνιο υπήρξε στασιμότητα. Γιατί στο παρασκήνιο η κινητικότητα είναι μεγάλη. Μέσα από «λαβύρινθους διαπλοκής», τους οποίους δημιουργεί η αδιαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα συμφέροντα, που αρκετές φορές αλληλοσυγκρούονται, πανταχόθεν γίνονται σχέδια επί χάρτου, κρίσεις και εκτιμήσεις. Μερίδα των υπευθύνων υποστηρίζει τον Τουμπάκοβιτς, άλλοι ζητούν Μπάγεβιτς. Μάλιστα, «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ισχυρίζονται ότι ήδη έγινε επαφή και συγκεκριμένη πρόταση στον Σερβοέλληνα τεχνικό. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις αγγίζουν και τα διοικητικά. Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν τα σενάρια, που θέλουν την επιστροφή «ενός φίλου από τα παλιά». Πρόκειται για τον Γρηγόρη Δέδε, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. Μόνο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό με ποιους και για τι πράγμα ακριβώς.

«Υπόγεια», αλλά και «επίγεια» δραστηριότητα παρατηρείται και στο έμψυχο υλικό. Οι διαδικασίες ανανέωσης ήδη έχουν αρχίσει. Στην πρώτη περίπτωση, εντάσσονται άμεσα οι Κασάπης, Νικολαΐδης, Μπιέκοβιτς. Στη δεύτερη, ο Πέτριτς που άνοιξε το ...χορό των αποχωρήσεων. Από χθες ο Γιουγκοσλάβος ανήκει στη σκοτσέζικη Χαρτς. Η ΑΕΚ τον παραχώρησε, έναντι περίπου 350 εκατ. δρχ. Βέβαια, ο κεντρικός αμυντικός δεν ήθελε να φύγει. Οπως, όμως, και ο ίδιος είπε, «δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το τι ήθελα να κάνω εγώ. Σημασία έχει ένα πράγμα. Είμαι επαγγελματίας και από τη στιγμή που η δική μου αποχώρηση εξυπηρετεί τα σχέδια της ΑΕΚ και του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, δεν μπορούσα παρά να δεχτώ. Πέρασα πολύ ωραία στην Αθήνα. Για μένα, είχε φθάσει η ώρα μίας πολύ δύσκολης απόφασης. Οταν μπαίνεις σε αυτό το χώρο και είσαι επαγγελματίας, γνωρίζεις ότι θα ζήσεις τέτοιες στιγμές. Δε γίνεται αλλιώς. Ετσι είναι η ζωή. Πρέπει να φύγω από την ΑΕΚ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι φεύγω με ήσυχη τη συνείδηση ότι ήμουν άψογος στις υποχρεώσεις μου».

Την ίδια στιγμή, το κλίμα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα ενόψει Ξάνθης. Εκτός από τις γνωστές απουσίες, ο Τουμπάκοβιτς είδε και χθες το Νικολαΐδη να κάνει ατομικό πρόγραμμα και μάλλον δεν τον υπολογίζει. Το ίδιο και τον Κοπιτσή που τραυματίστηκε. Παρ' όλα αυτά, κάποιοι «κιτρινόμαυροι» υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ πάει για νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ