Κυριακή 5 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Πανελλαδικός αγωνιστικός άνεμος

Αγωνιστικός άνεμος πνέει στη χώρα, με τη μια περιοχή μετά την άλλη να υψώνουν σημαία αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται και στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας για το 2000. Προϋπολογισμός, ο οποίος δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ΕΒΕ και, γενικά, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί ο «εθνικός» στόχος του κεφαλαίου, δηλαδή η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που τείνει να σαρώσει κάθε δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες στον 20ό αιώνα και επιδιώκουν να βάλουν φραγμό στην αντιασφαλιστική λαίλαπα, στην προσπάθεια επιστροφής στον κοινωνικό μεσαίωνα. «Δε θα μετατραπούμε "σε πρόβατα επί σφαγήν" για χάρη της ΟΝΕ», διαμηνύουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς και την απόφασή τους αυτή την κάνουν πράξη, διοργανώνοντας από κοινού πανελλαδικές παλλαϊκές και πανεργατικές κινητοποιήσεις.

Τον αγωνιστικό «χορό» σέρνει πρώτη η Λάρισα, με παλλαϊκή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 8 μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης, που διοργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Ακολουθεί ο Βόλος, με πανεργατική συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Την Τρίτη 14 Δεκέμβρη ακολουθεί ο Πειραιάς με συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 6 το απόγευμα, η οποία διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών Σωματείων Πειραιά.

Τη συνέχεια δίνει η Πάτρα, με παμπατραϊκό συλλαλητήριο εργαζομένων - ΕΒΕ - νεολαίας την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, που αποφασίστηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων Πάτρας και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνδικαλιστικούς φορείς όλων των κλάδων της περιοχής.

Τη «σκυτάλη» του αγώνα, παίρνει η Αθήνα, με πανεργατική συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος. Η συγκέντρωση αποφασίστηκε, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί πανεργατική συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην περιοχή. Στο μεταξύ, ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ