Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Η απόδραση των ... Ρόουζ

Ο Στιβ Μακ Κουίν στην ταινία «Η μεγάλη απόδραση»
Ο Στιβ Μακ Κουίν στην ταινία «Η μεγάλη απόδραση»
Μια απολαυστική μαύρη κωμωδία είναι η ταινία του Ντάνι ντε Βίτο «Ο πόλεμος των Ρόουζ». Οι δύο ήρωες της ταινίας μάχονται μέχρις εσχάτων για τα κεκτημένα τους. Η Μπάρμπαρα και ο Ολιβερ Ρόουζ αποτελούν φαινομενικά ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Είχαν γνωριστεί πριν από 17 χρόνια σε μια δημοπρασία, στην οποία και οι δύο επιθυμούσαν ν' αποκτήσουν το ίδιο αγαλματίδιο. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Εκείνος ήταν ένας πολύ καλός φοιτητής του Χάρβαρντ και εκείνη μια πανέμορφη απόφοιτος κολεγίου. Σύντομα παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά. Η κοινωνική και οικονομική άνοδος των Ρόουζ ήταν ραγδαία, χάρη στην πετυχημένη καριέρα του Ολιβερ. Η έπαυλή τους ήταν γεμάτη από σπάνια αντικείμενα τέχνης, τα οποία αγόραζε η Μπάρμπαρα για να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για τον τέλειο γάμο τους. Μια μέρα, ωστόσο, ένα παράξενο περιστατικό δίνει την ευκαιρία στη γοητευτική γυναίκα να φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή της χωρίς τον Ολιβερ. Ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα την έκανε ευτυχισμένη. Ετσι ζητά διαζύγιο από τον άνδρα της και τότε ο πόλεμος των Ρόουζ ξεκινά. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ και Ντάνι ντε Βίτο (ΑΝΤΕΝΝΑ, 21.00).

«Η μεγάλη απόδραση». Αμερικανική πολεμική περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον Τζον Στάρτζες. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Παρουσιάζει το χρονικό μιας μεγάλης απόδρασης από ένα ναζιστικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, που δεν είχε αίσια έκβαση. Απεγνωσμένες είναι οι προσπάθειες των αιχμαλώτων ν' αποδράσουν. Κάποιος από αυτούς επιχειρεί να περάσει τα συρματοπλέγματα με μοτοσικλέτα, ενώ κάποιος άλλος επιμένει ότι μπορεί να πιλοτάρει αεροπλάνο παρότι δε βλέπει καλά. Αξέχαστες είναι οι σκηνές από τις προσπάθειες απόδρασης. Πρωταγωνιστούν οι Στιβ Μακ Κουίν, Τζέιμς Γκάρνερ, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τσαρλς Μπρόνσον και Τζέιμς Ντόναλντ (ΝΕΤ, 23.00).

«Σκάνδαλο στη μικρή πόλη». Περιπέτεια εποχής σε σκηνοθεσία Μάρθα Κούλιτζ. Στην Τζόρτζια του 1935 μια κοπέλα από την επαρχία πιάνει δουλιά ως νταντά σε μια αριστοκρατική οικογένεια. Η παρουσία της στο σπίτι θ' αναστατώσει την οικογένεια και ιδιαίτερα τα αρσενικά της μέλη. Πρωταγωνιστούν οι Λόρα Ντερν και Νταϊάν Λαντ, που ήταν υποψήφιες για Οσκαρ (ΕΤ1, 23.30).

«Η ανταρσία του Μπάουντι». Ριμέικ της ομώνυμης ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Μάρλον Μπράντο. Στα τέλη του 18ου αιώνα οι ναύτες ενός πλοίου, το οποίο μεταφέρει τρόφιμα στις βρετανικές αποικίες, εξεγείρονται. Επαναστατούν γιατί έχουν έναν αυταρχικό κυβερνήτη και προσπαθούν να καταλάβουν το πλοίο. Παίζουν οι Μελ Γκίμπσον, Αντονι Χόπκινς, Λόρενς Ολίβιε και Λίαμ Νίσον (ALPHA, 01,15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ