Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Εγινε κι αυτό. Ισως για πρώτη φορά φέτος οι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Τόσο ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν κοινό στόχο τη δεύτερη νίκη, που θα τους οδηγήσει στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα. Βέβαια, από τους τρεις ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που έχει τη θεωρητικά πιο εύκολη αποστολή, αφού υποδέχεται την Μπούντοτσνοστ στην έδρα του. Αντίθετα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα πρέπει να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από Λιουμπλιάνα και Τελ Αβίβ αντίστοιχα, προκειμένου να έχουν και το εισιτήριο της πρόκρισης στο χέρι. Πιο αναλυτικά:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΟΥΝΤΟΤΣΝΟΣΤ (ΟΑΚΑ, 21.00, ΕΤ-1)

Το πάθημα στο δεύτερο παιχνίδι στη Γιουγκοσλαβία, όπου οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με... κατεβασμένα χέρια, έγινε μάθημα στους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Αυτό θα αποδειχθεί σήμερα. Πάντως στο στρατόπεδο των πρωταθλητών κρατούν χαμηλούς τόνους για το σημερινό παιχνίδι και το μόνο που λένε είναι για τη βοήθεια που πρέπει να δώσουν οι οπαδοί. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Φραγκίσκου Αλβέρτη, αφού ο διεθνής παίκτης τις τελευταίες δυο μέρες αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ευτυχώς για τον Σέρβο τεχνικό τα νέα είναι καλά από την πλευρά του Ρέμπρατσα, καθώς δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στον αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21.30, ΑΛΦΑ)

«Αν παίξουμε καλά έχουμε την πρώτη τύχη να προκριθούμε. Η Ολύμπια είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς μπορούμε να ελέγξουμε την υπόθεση πρόκριση». Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε το στίγμα για το σημερινό αγώνα με την Ολύμπια. Μάλιστα, ο Ελληνας τεχνικός παρέπεμψε στον αγώνα με την ΑΕΚ ώστε να τεκμηριώσει την άποψή του ότι η πρόκριση εξαρτάται από τον Ολυμπιακό. Ο «ξανθός» τόνισε ότι πρώτο μέλημα της ομάδας του είναι να περιορίσει τα λάθη στην επίθεση καθώς και τα ριμπάουντ, ιδιαίτερα τα αμυντικά. Αυτά είναι τα δυο βασικά στοιχεία, σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, προκειμένου η ομάδα του ελέγξει το ρυθμό του αγώνα.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΠΑΟΚ (21.45, ΕΤ-3).

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο έκανε τους Ισραηλινούς να θορυβηθούν. «Τώρα μας υπολογίζουν περισσότερο», τόνισε ο προπονητής του «δικεφάλου», Κώστας Φλεβαράκης. «Στο δεύτερο αγώνα με τη Μακαμπί αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ. Αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε αυτήν τη φορά. Οτι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Οι απουσίες όμως δε λείπουν από την ελληνική ομάδα, καθώς ο Πρέλιεβιτς θα απουσιάσει τελικά. Αντίθετα, κανονικά θα μετάσχει ο Γιάννης Γιαννούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ