Κυριακή 23 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

... Ανοιξιάτικες σελίδες για υγιεινή διατροφή. Συνδυασμούς ουσιών που έχει ανάγκη ο οργανισμός αυτή την υπέροχη εποχή, προτείνουμε. Την καλύτερη εποχή του χρόνου. Καλημέρα άνοιξη λοιπόν, με...

... ένα ποτήρι χυμού με 3-4 πορτοκάλια, μισό λεμόνι και ένα γκρέιπ φρουτ, ή ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού, με ελιές, μαύρο ψωμί, βούτυρο και μέλι ή μια κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, μήλα ή μπανάνες ή αχλάδι με ώριμους ξηρούς καρπούς, ή ωμή κομπόστα και μια μαύρη φέτα ψωμιού, ή φυτρωμένο σιτάρι, σταφίδες και ένα φρούτο.

Μεσημεριανό: Ρύζι πιλάφι με καρότα και ρίζες παντζαριού που τις βράζουμε χωριστά και μετά τις κόβουμε σε κύβους ενός εκατοστού ή μικρότερους και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας φρέσκο βούτυρο. `Η φασόλια σούπα, σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μαρούλι ή σαλάτα με διάφορα λαχανικά εποχής. `Η ψάρι ψητό και σαλάτα ωμή, ή ρεβίθια σούπα, ή αρακά σοταρισμένο με φρέσκο βούτυρο.

Και για βραδινό:Σπανάκι πουρέ, ή ομελέτα με καρότα, κρεμμύδια, μαϊντανό και δυόσμο, που, αφού την ετοιμάσουμε θα τη βάλουμε στο πιρέξ και θα την ψήσουμε για είκοσι λεπτά, ή αγκινάρες αλλά πολίτα, ή βοσκόπιτα! (Βράζουμε αγκινάρες, αρακά, λίγα κουκιά, καρότα, κρεμμύδια, άνηθο, δυο φύλλα δάφνης, σε μικρά κομματάκια κομμένα. Δέκα λεπτά πριν βράσουν τελείως, τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε λίγο λάδι και τα σκεπάζουμε με πατάτα λιωμένη ή ψητή. Την απλώνουμε με ένα πιρούνι, την πασπαλίζουμε με ρίγανη και μετά την ψήνουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ