Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Υπάρχουν και χειρότερα λέει η κυβέρνηση

Δεν τίθεται θέμα παρέμβασης (πλαφόν) στις τιμές των καυσίμων διαμήνυσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Αφήνοντας τους καταναλωτές στο έλεος των κερδοσκόπων ο Α. Τσοχατζόπουλος, δήλωσε με έμφαση πως οι τιμές καθορίζονται ελεύθερα για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως η ελληνική αγορά καυσίμων λειτουργεί με ωριμότητα!

Η ωριμότητα της ελληνικής αγοράς - όπως ο ίδιος είπε - αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, παρά την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου, οι αυξήσεις της λιανικής πώλησης στη χώρα μας είναι αναλογικά μικρότερες και οι χαμηλότερες στις χώρες της ΕΕ. Δηλαδή το γεγονός ότι οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης είναι περίπου 18%, θεωρείται από την κυβέρνηση ικανοποιητική εξέλιξη, αφού θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί και περισσότερο!

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε τις βασικές άμεσες προτεραιότητες που θα πρέπει να αναδείξει (η Επιτροπή) για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναλαμβάνει:

  • Την κατάρτιση σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση κρίσης.
  • Την κατάρτιση κανονισμού τήρησης και διαχείρισης των αποθεμάτων ασφαλείας.
  • Το συντονισμό της με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).
  • Την ανάληψη της ευθύνης των ελέγχων στο κύκλωμα της αγοράς καυσίμων (άδειες, αποθήκες κ.ο.κ) και την πιστοποίηση των αποθηκών αποθεμάτων ασφαλείας.

Σε περίπτωση κρίσης η Επιτροπή εξετάζει ακόμα και σενάρια για την εκ περιτροπής κίνηση των οχημάτων, μείωση των δρομολογίων πλοίων και λεωφορείων, τη μείωση του ειδικού φόρου στο ντίζελ βιομηχανίας(!) και τον περιορισμό της κατανάλωσης στα δημόσια κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ