Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-2
Ανετη πρόκριση

Σχεδόν δυο λεπτά χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να αγκαλιάσει το όνειρό του και να καταστρέψει το αντίστοιχο του Ολυμπιακού. Ο «Δικέφαλος» από χτες βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας για δεύτερη φορά του Ολυμπιακού με 2-1 στη Ριζούπολη και αφήνοντάς τον εκτός... νυμφώνος. Στο χθεσινό δεύτερο ημιτελικό θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα πάντα τελείωσαν με τη συμπλήρωση του ημιώρου, αφού η τακτική του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επίθεση, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει κάτι αξιόλογο, αν εξαιρέσει κανείς την ευκαιρία του Χούτου στο 4`. Μετά από ένα εικοσιπεντάλεπτο φλύαρης παρουσίας του Ολυμπιακού στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ εφάρμοσε την τακτική των αντεπιθέσεων και ευτύχησε να δει άμεσα αποτελέσματα. Στο 30` με τον Γεωργιάδη και δυο λεπτά αργότερα με τον Οκκά, ο «Δικέφαλος» έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης,

Στις αρχές της επανάληψης οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να πετύχουν τέρμα, χωρίς όμως να δείχνουν ότι έχουν ψυχολογική διάθεση για κάτι τέτοιο. Συν τοις άλλοις ο τρόπος παιχνιδιού των γηπεδούχων έγινε ανορθόδοξος, και η ομάδα παρουσιάστηκε ασύνδετη μεταξύ κέντρου και επίθεσης.

Σε γενικές γραμμές το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα στο χώρο του, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» φαινόταν να περιμένουν από κάποιο σημείο και μετά το σφύριγμα της λήξης. Στο 76` πάντως ο Χούτος με κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 2-1, σημειώνοντας το γκολ της τιμής.

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Αντζας, Κωστούλας, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (28' Νόβακ), Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Καστίγιο, Χούτος.

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι (46' Καραδήμος), Κουτσόπουλος (82' Καπαγιαννίδης), Αμπονσά (43' Εγκωμίτης), Χασιώτης, Κούτσης, Κουκιέλκα, Καφές, Σπάσιτς, Γεωργιάδης, Οκκάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ