Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιματηρές συμπλοκές στη Δυτική Οχθη

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΟΥΛΚΑΡΕΜ.--

Ενας Ισραηλινός στρατιώτης και ένας Παλαιστίνιος ένοπλος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρής ανταλλαγής πυρών που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ της Δ. Οχθης, και ήταν, κατά περίεργο τρόπο σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, το μοναδικό αιματηρό περιστατικό του τελευταίου 24ώρου. Δυόμισι χρόνια από την έναρξη της Ιντιφάντα, 2.299 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 714 Ισραηλινοί.

Η οργάνωση «Τζιχάντ» ανέλαβε την ευθύνη για τη μάχη που σημειώθηκε, νωρίς χτες το πρωί, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του χωριού Σάιντα, κοντά στην Τουλκαρέμ. Εκτός από τους δύο νεκρούς, τραυματίστηκε άλλος ένας Ισραηλινός στρατιώτης, όπως και δύο Παλαιστίνιοι. Είχε προηγηθεί ολονύκτια εισβολή του ισραηλινού στρατού με τανκς στο χωριό Σάιντα, όπου έγιναν έρευνες από σπίτι σε σπίτι και υποχρεώθηκαν όλοι οι άνδρες από 15 έως 55 χρόνων να υποστούν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο. Στο χωριό Σάιντα έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ άλλοι 12 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην υπόλοιπη Δ. Οχθη.

Στο μεταξύ, στη Ραμάλα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του «Φατάχ», για να συζητήσουν την ανάδειξη του Μαχμούντ Αμπάς σε πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σήμερα ο Γιάσερ Αραφάτ θα υπογράψει το διάταγμα δημιουργίας θέσης πρωθυπουργού και στη συνέχεια θα γίνει νέα συνεδρίαση του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου προκειμένου να συζητηθεί, και επισήμως, ο διορισμός του Αμπάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ