Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Οι «έμποροι» του ανθρώπινου πόνου

Η τραγωδία γίνεται εμπόρευμα και οι τραγωδοί «υλικό» προς άγραν τηλεθέασης. Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου δεν έχει σταματημό στις τηλεοπτικές οθόνες, που δε χάνουν την ευκαιρία, να στήνουν μικρόφωνα στις τραγικές φωνές της μάνας που αναζητούσε τα παιδιά της στα λασπωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Ο δυστυχής πατέρας για μέρες έγινε «βορά» στις τηλεοπτικές οθόνες, όταν ακόμη το πτώμα του 3χρονου παιδιού του δεν είχε βρεθεί. Τώρα οι άνθρωποι μέσα στον απέραντο πόνο τους για το χαμό των δύο παιδιών τους, ζητούν δικαίωση, ψάχνουν να βρουν την αλήθεια, ν' ανακαλύψουν τους ενόχους της τραγωδίας. Τον πόνο τους εκμεταλλεύονται ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, που προκλητικά πλέον, δε σέβονται ούτε τους τραγικούς γονείς, ούτε και τα αδικοχαμένα παιδάκια.

Το ALTER και ο Νίκος Ευαγγελάτος, δεν έχασαν την ευκαιρία. Με λεζάντα «μητέρα νεκρών παιδιών» έβγαλε προχτές το βράδυ τη μάνα για να περιγράψει «πώς έχασε τα παιδιά της»! Μαζί της και ο πατέρας που και αυτός χαμένος στον πόνο του, έψαχνε για την αλήθεια του δυστυχήματος. Το ALTER με «ειδικούς» που έβγαλαν επίσης στα παράθυρα, αναφερόμενο στον οδηγό της νταλίκας, πληροφορούσε τους τηλεθεατές για τις «ανεπιθύμητες ενέργειες» που δημιουργεί η χρήση... κάνναβης. Την ιδία ώρα η μητέρα, απελπισμένη, κρατούσε στα χέρια της, τις φωτογραφίες των παιδιών της. Η αδηφάγα κάμερα ήταν εκεί. Καραδοκούσε, έκανε ζουμ στα παιδικά πρόσωπα, στο χαμόγελό τους, που «πνίγηκε» για πάντα στα νερά του Αλιάκμονα.

Την «επιτυχία» (!) της παρουσίας της μάνας και της «εξομολόγησής» της στον ALTER, εζήλεψε και ο ALPHA, ο οποίος ακόμη και χτες πρωί πρωί, έδειξε τη μάνα και τις φωτογραφίες των παιδιών. Μεγάλη «επιτυχία» για ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς φαίνεται πως θεωρείται, η εκμετάλλευση των ανθρώπων που δεν έχουν πού να πουν και πώς να εκφράσουν τον απέραντο πόνο τους. «Επιτυχία» και «αποκλειστικό» θεωρείται η «κραυγή» της μάνας, στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, κώδικες δεοντολογίας και Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν αρκούν για να βάλουν φραγμό στην ασυδοσία τηλεοπτικών σταθμών και των υπευθύνων τους, που δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και την ανθρώπινη ψυχή, τον υπέρτατο πόνο, προκειμένου ν' ανεβάσουν τους σάπιους δείκτες της τηλεθέασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ