Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιαπωνικό αριστούργημα

Η ταινία του Κέντζι Μιζογκούτσι, «Ουγκέτσου Μονογκατάρι» θα προβληθεί στον «Απόλλωνα» αύριο (11.30 π.μ.), στις «Κυριακάτικες συναντήσεις με το σινεμά της λογοτεχνίας». Η ταινία(«Χρυσό Λιοντάρι» Φεστιβάλ Βενετίας, 1953), κατατάσσεται από πολλούς κριτικούς στις 10 καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Το σενάριο βασίζεται σε δύο διηγήματα του Ακινάρι Ουέντα και σε μια νουβέλα του Γκι ντε Μοπασάν. Το ιστορικό φόντο είναι η μεσαιωνική Ιαπωνία που σπαράσσεται από εμφύλιες συγκρούσεις. Η αφήγηση αφορά στην ιστορία δύο χωρικών που φεύγουν αναζητώντας καλύτερη τύχη, αλλά που έχουν τραγική κατάληξη.

  • Οι «Μουσικές Τρίτες» στον «Τριανόν» (18/3, 9 μ.μ.) θα προβάλουν τους «Γενναίους του Μπρακαλεόνε» του Μάριο Μονιτσέλι, με τους Βιτόριο Γκάσμαν και Τζιαν Μαρία Βολοντέ. Η προβολή πλαισιώνεται με συναυλία έργων του Ροσίνι.
  • Οι «Ελληνικές Τετάρτες» στην «Ανδόρα» θα προβάλουν (19/3) τις ταινίες: «Ασπρο - κόκκινο» του Γιάννη Παπαδάκη, «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη και «Αιώνιος φοιτητής» του Βαγγέλη Σεϊτανίδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ