Κυριακή 16 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Μαχητικό αντιπολεμικό «παρών» δήλωσε όλη η χώρα

Μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ' αυτόν, διοργανώθηκαν χτες και προχτές σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, χτες, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια ακούστηκε, για μια ακόμα φορά, ισχυρό το αντιιμπεριαλιστικό «παρών» του λαού της πόλης. Στα Προπύλαια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Νίκος Φωτιάδης. Μίλησαν, επίσης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Τάσος Φωτόπουλος, εκ μέρους της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ο Θεολόγος Πατερέλης, ο Μάνος Κυρικλάκης από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κυλίφης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος», Νίκος Κατσαρός.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ με επικεφαλής τον Πολύβιο Τσίρκα.

Στη συνέχεια ξεδιπλώθηκε η μαχητική πορεία στη Βουλή και στην αμερικάνικη πρεσβεία. Μπροστά, στην πορεία, δέσποζαν το πανό που απεικόνιζε την «Γκουέρνικα» και το πανό της ΕΕΔΥΕ με το σύνθημα: «Οχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ». Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν και η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Η έντονη παρουσία της νεολαίας, αλλά και των συνδικάτων με τα δικά τους πανό, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό τόνο στη διαδήλωση. Μπροστά στη ζωσμένη από τα ΜΑΤ πρεσβεία, αντηχούσαν τα συνθήματα «Δολοφόνοι» και «Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν, οι λαοί μπορούν να τα αποκρούσουν».


Επίσης, μεταξύ των οδών Ερμού και Σταδίου, έγινε μια μικρή συγκέντρωση από το Κοινωνικό Φόρουμ, ενώ στην πλατεία Κολοκοτρώνη μια επίσης μικρή συγκέντρωση διάφορων αριστερίστικων ομάδων.

Στη Θεσσαλονίκη, έγινε συλλαλητήριο, στο λιμάνι της πόλης, στη 1 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή φιλειρηνιστών από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνουν η Κρήτη, η Λευκάδα και η Λάρισα. Στην Κρήτη σήμερα Κυριακή πραγματοποιείται παγκρήτια περικύκλωση της βάσης της Σούδας, στη Λευκάδα διοργανώνεται αυτοκινητοδρομία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πλατεία του Αγ. Μηνά, ενώ πορεία από το Αισθητικό Αλσος στις 10 π.μ. προς την πλατεία Τυρνάβου, αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία προς το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Τρίτης.





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ