Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για όσους ξεχνούν...

Ηταν τότε που ο κ. Β.Κοντογιαννόπουλος υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια μαθητικών καταλήψεων σε μια συμπλοκή με «αντιφρονούντες» (οι οποίοι κινητοποιήθηκαν από κύκλους που ενδεχόμενα γνώριζε ο τότε υπουργός Παιδείας), δολοφονήθηκε στην Πάτρα, ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας.

Ηταν τότε που στις 11-1-1991 ο τότε βουλευτής κ. Κώστας Σημίτης έλεγε στον κ. Κοντογιαννόπουλο: «Η δημοκρατία σήμερα με τη στάση σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Παιδεία δε γίνεται με σιδερολοστούς. Η Παιδεία χρειάζεται πειθώ και συζήτηση... Δίνετε το παράδειγμα που θα έδινε μια φασιστική κυβέρνηση..»

Ηταν τότε που στη διαδήλωση των καθηγητών, η ανικανότητα της Αστυνομίας, ήταν η αιτία με δακρυγόνα να καούν στην Αθήνα ζωντανοί τρεις Ελληνες στο φλεγόμενο κτίριο του Μαρούση, στην Ομόνοια. Την επόμενη μέρα ο κ. Σημίτης έλεγε, «σε μια δολοφονία υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί», υπονοώντας προφανώς τον κ. Κοντογιαννόπουλο.

Σημειωτέον ότι από την εποχή της θητείας του κ. Κοντογιαννόπουλου, ως υπουργού Παιδείας, ορισμένα ιδιωτικά τεχνικά Λύκεια μετατράπηκαν σε βιομηχανία παραγωγής αριστούχων αποφοίτων, που εισάγονταν χωρίς εξετάσεις στα ΤΕΙ, γεγονός που ανάγκασε τον μετέπειτα υπουργό Παιδείας κ. Γεώργιο Παπανδρέου να διατάξει τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας και να εφαρμόσει σύστημα Πανελληνίων Εξετάσεων.

Τέλος, θα 'θελα να πω ότι αξίζει τιμή στη συνάδελφο πρόεδρο Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας, που είχε το ηθικό θάρρος να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενη για τη μεταγραφή - ύβρι προς τη μνήμη Τεμπονέρα - του κ. Κοντογιαννόπουλου. Εμείς απλά θυμίζουμε στους σημερινούς εξουσιαστές, το αρχαιοελληνικό ρητό, «μετά την Υβρι ακολουθεί η Νέμεσις».


ΗΛΙΑΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ
ΕκπαιδευτικόςΒέροια


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ