Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Διεκδικούν τα αιτήματά τους, συμπαρίστανται στο «Ρ»

H Ενωση Οικοδομοεργατοτεχνιτών Καμένων Βούρλων και Περιχώρων, πραγματοποίησε στις 6-2-2000 τη γενική συνέλευσή της. Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε προβάλλει τα αιτήματα του κλάδου που είναι: Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων, επαναφορά συντελεστή 1-1,5 στις οικοδομικές εργασίες, χειμερινό βοήθημα, σύνταξη στα 55 χρόνια, κατώτερη σύνταξη, αποκατάσταση αλλοδαπών εργατών κ.ά. Επίσης στο ψήφισμα προβάλλει μια σειρά τοπικά προβλήματα: Καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στο Ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ». Προτείνει κατασκευή υπόγειων διαβάσεων στην Εθνική Οδό για να αποφεύγονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για την καθυστέρηση κατασκευής του επαρχιακού δρόμου Μώλου -Μενδωνίτσας.

Τέλος, στιγματίζει την αντιδημοκρατική επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ριζοσπάστη» και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή του. «Οι ενέργειες αυτές - αναφέρει το ψήφισμα - θυμίζουν μαύρες εποχές. Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"».

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΡΥΩΝΗ, αγρότισσα, οπαδός του ΚΚΕ. Εφόσον, εκτός όλων των άλλων, η κυβέρνηση Σημίτη συνυπέγραψε στο να ισοπεδώσουν με βόμβες, πριν ένα χρόνο, τη Σερβία, οι φονιάδες των λαών οι Αμερικάνοι, μπορώ να μάθω ποια είναι η διαφορά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική του ιμπεριαλισμού;

Γιατί όταν μια κυβέρνηση συμβιβάζεται στο να επεμβαίνει το ΝΑΤΟ στα προβλήματα της κάθε χώρας και να σκοτώνει τους άμαχους, είναι συνένοχη στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού.

Μόνο και μόνο για να παίρνουν ψήφους από τα λαϊκά στρώματα, παριστάνουν τους σοσιαλιστές. Ενώ στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία σχέση με το σοσιαλισμό και την πρόοδο. Είναι αντιδραστικοί όπως όλοι οι καπιταλιστές. Δηλαδή μάς κοροϊδεύουν χωρίς ντροπή.

Είναι όμως καιρός, να κάτσουμε όλοι με καθαρό μυαλό και να σκεφθούμε όλα αυτά που συνέβησαν τα χρόνια που μας κυβερνάν οι «σοσιαλιστές». Τότε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μάς κορόιδεψαν και έπαιξαν σε βάρος μας ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι. Είναι όμως στο χέρι μας να τους δείξουμε, ότι τα ψέματα τελείωσαν και στις εκλογές που έρχονται θα πάρουν την κατάλληλη απάντησή μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ