Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ψηφίζουν οι υδραυλικοί Αθήνας

Για την εκλογή νέου ΔΣ ψηφίζουν αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη οι υδραυλικοί της Αθήνας, με τη «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών» να διεκδικεί για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του κλάδου. Η ψηφοφορία θα γίνει στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας Κλιματιστικών και Θερμικών Εργων (Κυριαδών 1 - Κάτω Πετράλωνα). Θα εκλεγούν επίσης αντιπρόσωποι για την ΟΒΥΕ και την ΟΒΣΑ.

Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου την Κυριακή, εγκρίθηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης του σωματείου. Αποφασίστηκε ακόμη η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ στις 21 Μάρτη, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Επίσης, οι υδραυλικοί δήλωσαν την αντίθεσή τους στην υπέρογκη αύξηση των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, που φτάνει το 32% μετά την αλλαγή σε υποχρεωτική, της ασφαλιστικής κλάσης Ζ'. Ενα από τα βασικά προβλήματα που συζητήθηκαν την Κυριακή αφορά και στις πιέσεις που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου από μεγάλες εταιρίες, οι οποίες εισβάλουν στον τομέα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου. Οι εταιρίες αυτές, αν και χρησιμοποιούν μη ειδικευμένο προσωπικό, απειλούν ωστόσο να παραμερίσουν τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν και ειδική άδεια για εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Η ΓΣ εξέφρασε και την εναντίωσή της στο σχεδιαζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ