Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Δικαίωμα» στον εξοβελισμό των ... διαδηλώσεων!

Με κοινή γραμμή πήγαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, υπερασπίζοντας ουσιαστικά την προβολή του τέως που μονοπώλησε προκλητικά τα δελτία ειδήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, εξοβελίζοντας τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Το ΕΣΡ, για το θέμα αυτό, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, είχε καλέσει χτες εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, MEGA, ALPHA, STAR και ALTER. Οι εκπρόσωποι των σταθμών και μάλιστα τη στιγμή που ο πόλεμος είναι προ των πυλών, θεώρησαν πως δεν πρέπει να κάνουν ακόμη και μια στοιχειώδη αυτοκριτική, για την αποσιώπηση ουσιαστικά ενός τόσου σημαντικού για ολόκληρη την ανθρωπότητα θέματος. Υπεραμύνθηκαν του δικαιώματος των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών να καθορίζουν τις ειδήσεις, σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Αυτή τη φορά, φαίνεται πως ο ανταγωνισμός παραμερίστηκε στο όνομα του δικαιώματος να κρίνουν οι σταθμοί τη σειρά προτεραιότητας των ...σημαντικότερων ειδήσεων, που εκείνη την ημέρα ήταν ο τέως και η οικογένειά του! Το ΕΣΡ, όπως είπε χτες ο αντιπρόεδρός του Δημήτρης Χαραλάμπης, δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση, αφού το θέμα είναι «λεπτό» και το ΕΣΡ θα πρέπει να είναι πολύ «προσεκτικό». Την τελική του απόφαση πάντως το ΕΣΡ θα την πάρει τις επόμενες μέρες.

Χτες είχαν κληθεί εκπρόσωποι όλων των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν με προσωρινή άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, γιατί δεν είχαν υποβάλει στο τμήμα Διαφάνειας του ΕΣΡ όλα τα στοιχεία για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Τα στοιχεία που είχε ζητήσει το ΕΣΡ θα έπρεπε να τα είχαν υποβάλει μέχρι τις 31 Γενάρη του 2003. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σημείωσε ότι μέχρι χτες όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν υποβάλει τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, τα οποία και θα ελέγχουν από τους ειδικούς επιστήμονες. Ο Δ. Χαραλάμπης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αυτά έχουν σχέση κυρίως με την έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας και όχι με τον έλεγχο για την προκήρυξη τηλεοπτικών αδειών. Χαρακτήρισε «ιδιόρρυθμη» την κατάσταση του τηλεοπτικού σταθμού TEMPO, λέγοντας ότι προσκομίστηκαν στοιχεία, αλλά υπάρχει θέμα από τη στιγμή που το ΕΣΡ έχει αποφασίσει την ανάκληση της άδειας, ενώ, από την άλλη πλευρά, το ΣτΕ με προσωρινή του απόφαση ως γνωστό έχει δώσει τη δυνατότητα στο κανάλι να συνεχίσει τη λειτουργία του, με το αιτιολογικό ότι απασχολεί εργαζόμενους.

Το ΕΣΡ έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται το κείμενο της προκήρυξης για τη χορήγηση αδειών, αφού τα ΠΔ βρίσκονται στο ΣτΕ. Επίσης, είναι σχεδόν έτοιμη η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ για το έτος 2002 και μέχρι τις 31 Μάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ