Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπόθεση όλου του λαού η Παιδεία

Σε εκδήλωση στη Ν. Ιωνία μίλησε χτες η ΓΓ του ΚΚΕ

Την ανάγκη να γίνει το ζήτημα της Παιδείας, υπόθεση όλου του λαού, επισήμανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Παιδείας της Ν. Ιωνίας. Στη σκιά του νέου βάρβαρου παράλογου πολέμου, που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι ιμπεριαλιστές, η εκδήλωση έλαβε χαρακτήρα αντιπολεμικής συγκέντρωσης. Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι αυτήν την περίοδο, που ο αγώνας εναντίον του πολέμου εντείνεται, δεν πρέπει να υποχωρήσει ο αγώνας για τα μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά προβλήματα. Ενας πόλεμος μιας τέτοιας σημασίας δε γίνεται να αφορά δύο χώρες, αλλά δυναμώνει τον πόλεμο και στο εσωτερικό των χωρών. Γιατί, τόνισε, δεν υπάρχει περίοδος στην ιστορία, που πόλεμος να μην συνοδευόταν και από αντιδραστικές αλλαγές. Το θέμα είναι ότι αυτόν τον πόλεμο που γίνεται για τα αιματοβαμμένα κέρδη της πλουτοκρατίας δεν μπορεί να τον πληρώνει ο λαός. Αναφερόμενη ειδικότερα στο ρόλο της Παιδείας, σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν αυτή η Παιδεία σήμερα να παίξει το διαπαιδαγωγητικό της ρόλο, όταν το πάνω χέρι το έχουν αυτοί που συμμετέχουν και συναινούν σ' αυτόν τον πόλεμο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνουν στο χώρο της Παιδείας οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υλοποιούν οι κυβερνήσεις. Με τα σκληρά μέτρα που προωθούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και που τα αποτελέσματά τους, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δε φαίνονται άμεσα, αλλά θα γίνουν ορατά στα επόμενα τέσσερα χρόνια, τη διοχέτευση των παιδιών της εργατιάς και της αγροτιάς σε μια υποβαθμισμένη κατάρτιση, την υποβάθμιση των σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και τόνισε την ανάγκη η εργατική τάξη να κάνει δική της υπόθεση την Παιδεία, οι εργαζόμενοι να συγκροτήσουν ένα ισχυρό μέτωπο για την υπόθεση της Παιδείας, που θα ανοίξει το δρόμο για γενικότερες αλλαγές σε όφελος του λαού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων των εκπαιδευτικών, των γονιών, μαζικών φορέων και σωματείων, αντιστασιακών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ