Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Καταδίωξη με ... αιχμαλώτους

Ο Νικ Νόλτε πρωταγωνιστεί στην ταινία «Σκυλίσια καταδίωξη»
Ο Νικ Νόλτε πρωταγωνιστεί στην ταινία «Σκυλίσια καταδίωξη»
Ο πόλεμος έχει ανατρέψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα κυλήσει όπως έχει προγραμματιστεί, μερικές από τις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι οι εξής:

«Οι αιχμάλωτοι της δεύτερης λεωφόρου». Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον και του Μέλβιν Φρανκ, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία στη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Ενα διοικητικό στέλεχος μιας εταιρίας, που έχει μια επιτυχημένη καριέρα και μια δυναμική σύζυγο στο πλευρό του, παθαίνει νευρική κρίση, όταν μένει άνεργος. Η κατάσταση χειροτερεύει, όταν συνειδητοποιεί ότι πλέον συντηρείται από τη γυναίκα του, η οποία εργάζεται. Πρωταγωνιστούν ο Τζακ Λέμον και η Αν Μπάνκροφτ (ΝΕΤ 16.00).

«Σκυλίσια καταδίωξη». Δραματική περιπέτεια του Κάρελ Ράις, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Στόουν. Κεντρικά πρόσωπα είναι δύο βετεράνοι του Βιετνάμ, που δέχονται να μεταφέρουν στην Αμερική τρία κιλά ηρωίνης για λογαριασμό ενός φίλου τους. Οταν φθάνουν, όμως, στη χώρα τους, έρχονται αντιμέτωποι με τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Πρωταγωνιστούν οι Νικ Νόλτε, Τιούσντεϊ Γουέλντ και Μάικλ Μοριάρτι (ΝΕΤ 23.00).

«Γρίφος». Χιτσκοκικού τύπου θρίλερ, σκηνοθετημένο από τον Στάνλεϊ Ντόνεν. Ενας μυστηριώδης άνδρας βοηθάει μια γυναίκα να βρει τα χρήματα του άνδρα της που έχει πεθάνει. Ομως, τα χρήματα δεν τα ψάχνει μόνον η χήρα, αλλά και πρώην σύντροφοι του νεκρού. Ο μυστηριώδης άνδρας θα βρεθεί στο πλευρό της γοητευτικής γυναίκας και μαζί θ' αναζητήσουν το θησαυρό. Θρίλερ που συνδυάζει την αγωνία και το ρομαντισμό, με ήρωες που κρύβουν ένα μυστήριο. Πρωταγωνιστούν ο Κάρι Γκραντ και η Οντρεϊ Χέπμπορν. Μαζί τους παίζουν οι Τζέιμς Κόμπερν και Τζορτζ Κένεντι (ΕΤ-3 00.20).

«Ο επιθεωρητής Χάρπερ». Αστυνομική ταινία μυστηρίου σε σκηνοθεσία Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λιου Χάρπερ ταξιδεύει μέχρι τη Νέα Ορλεάνη για να βοηθήσει την παλιά του ερωμένη, η οποία έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Λίγο μετά την άφιξή του, δολοφονείται η πεθερά της γυναίκας, η οποία έχει αρνηθεί να πουλήσει τα δικαιώματα για εξόρυξη πετρελαίου στα κτήματά της. Στη λίστα των υπόπτων που καταρτίζει ο ντετέκτιβ, περιλαμβάνεται και η πρώην αγαπημένη του, η δεκαεξάχρονη κόρη της, καθώς και πρώην σοφέρ της οικογένειας, ο Μπρουσάρ, ο οποίος στη συνέχεια θα δολοφονηθεί. Πρωταγωνιστούν δύο κορυφαίοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, ο Πολ Νιούμαν και η Τζόαν Γούντγουορντ. Μαζί τους παίζουν οι Αντονι Γραντσιόζα, Μέλανι Γκρίφιθ και Μάρεϊ Χάμιλτον (ΑΝΤΕΝΝΑ 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ