Κυριακή 23 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΧΙ στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Ολη η Ελλάδα μια διαδήλωση

Ολη η Ελλάδα στο δρόμο. Για τρεις μέρες, από την Πέμπτη, που οι φονικές βόμβες των Αμερικάνων και Βρετανών ιμπεριαλιστών άρχισαν να χτυπάνε τον ιρακινό λαό, σύσσωμος ο ελληνικός λαός, η μαθητική και η σπουδάζουσα νεολαία, με μια συγκλονιστική παρουσία, ύψωσαν το ανάστημά τους στους φονιάδες των λαών. Πολιορκώντας τη μισητή αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ολες αυτές τις μέρες, με μπροστάρηδες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την ΕΕΔΥΕ, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Ο σπόρος του συνεπούς αγώνα, της ανυπακοής στη βία της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, η πίεση προς τις συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, η πρωτοπόρα δράση των νέων κομμουνιστών, συνέβαλαν αποφασιστικά σ' αυτόν τον ξεσηκωμό. Οι εργάτες οργάνωσαν απεργία, οι μικρομεσαίοι έβαλαν λουκέτο στα καταστήματα, τα σχολεία και οι σχολές έκλεισαν. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, το ξημέρωμα της Πέμπτης, έδωσε το σύνθημα: Ολοι στους δρόμους - Μπορούμε να τους σταματήσουμε - Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Εδειξε ότι δεν αρκεί το γενικό σύνθημα «Οχι στον πόλεμο» αν δεν καταδεικνύουν τον πραγματικό ένοχο και δεν απαιτούν να απεμπλακεί η χώρα απ'αυτόν. Αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που, ενώ ψεύδεται ότι δε συμμετέχει, δίνει γην και ύδωρ στους Αμερικάνους.

Οι διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν πράγματι συγκλονιστικές και πρωτόγνωρες. Ενα διαρκώς ογκούμενο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα απλώθηκε παντού.. Στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Λιβαδειά, Κέρκυρα, Πάτρα, Εδεσσα, Καβάλα. Σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Το αντιπολεμικό μήνυμα αντάμωσε με τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των νέων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Η απεργία που το ΠΑΜΕ οργάνωσε την Παρασκευή σημείωσε τεράστια επιτυχία και σε πολλούς κλάδους νέκρωσαν τα πάντα. Το λαϊκό κίνημα μπορεί. Το τριήμερο που ζήσαμε δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του λαϊκού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ