Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Θεατρικές ερμηνείες

Αποσπάσματα θεατρικών έργων από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν οι ακροατές και αυτή τη βδομάδα από την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Θεατρικές ερμηνείες».

Θα μεταδοθούν αποσπάσματα από τα εξής έργα: Αύριο Τρίτη το έργο του Δ. Θεοφιλόπουλου «Παπαφλέσσας» με τους Μάνο Κατράκη, Ιορδάνη Μαρίνο και Τίτο Βανδή, σε σκηνοθεσία Κώστα Κροντηρά, μουσική Σίμωνος Καρρά. Το έργο ηχογραφήθηκε το 1955.

Την Τετάρτη σκηνές από τη «Μαντώ Μαυρογένους» του Τάσου Ρούσσου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Καίτη Λαμπροπούλου και Γιώργος Λέφας. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μεσσάλα και η ηχογράφηση έγινε το 1987.

Την Πέμπτη θα μεταδίδεται το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου, που φέτος το έγραψε ο θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής Τάνκρεντ Νορστ.

Αυτή η βδομάδα θα τελειώσει την Παρασκευή με τον «Καποδίστρια» του Νίκου Καζαντζάκη. Στους κεντρικούς ρόλους ακούγονται ο Λυκούργος Καλλέργης, ο Ανδρέας Φιλιππίδης, η Αλέκα Παΐζη, η Πόπη και ο Γιώργος Πλουτης. Το έργο σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Κροντηρά και ηχογραφήθηκε το 1960.

Την εκπομπή που μεταδίδεται στις 17.05 το απόγευμα, επιμελείται και παρουσιάζει η Αιμιλία Κτενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ