Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Ανακοίνωσαν τη σύλληψη «του δολοφόνου» του Τζίντζιτς... .

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός Ζίβκοβιτς δεν προβλέπει σύντομα άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, συνεχίζοντας το μπαράζ διώξεων στο δικαστικό Σώμα...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Τον υποδιοικητή της «Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων» της σερβικής αστυνομίας συνέλαβαν (μεταξύ άλλων δύο) χτες οι σερβικές αρχές, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τον εκτελεστή του πρώην πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς βάσει «τεκμηρίων που προέκυψαν από τις έρευνες και από καταθέσεις μελών της εγκληματικής ομάδας Ζέμουν».

Ο νυν πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς αναφέρθηκε στις συλλήψεις των τριών ανωτάτων στελεχών και ενός μέλους της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της σερβικής αστυνομίας, ξεχωρίζοντας την περίπτωση του 38χρονου υποδιοικητή της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων Ζβένζνταν Γιοβάνοβιτς από το Πετς, χαρακτηρίζοντάς τον ως το δολοφόνο του Ζόραν Τζίντζιτς. Ο 32χρονος Σάσα «Πέλε» Πεγιάκοβιτς συνελήφθη ως «άμεσος συνεργός στις ετοιμασίες για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού» αλλά και για τη συμμετοχή του σε καρτέλ ναρκωτικών. Ο Ντούσαν Μάντσιτς, νυν διοικητής των επίλεκτων δυνάμεων της σερβικής αστυνομίας, συνελήφθη (αφού προηγουμένως αποπέμφθη από το σώμα) με την κατηγορία πως συνδέεται με την ομάδα οργανωμένου εγκλήματος Ζέμουν.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των τριών στο Νέο Βελιγράδι, οι αστυνομικοί βρήκαν θαμμένα δύο αυτόματα τύπου «Heckler» και «Koch G3», τα οποία θεωρείται πως χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Τζίντζιτς.

Μετά απ' αυτά θα θεωρούσε κανείς πως πλησιάζει η ώρα για την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Σερβία από τις 12 του μήνα... Ομως, όχι! Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζίβκοβιτς, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη των φερόμενων ως δολοφόνων του προκατόχου του, είπε πως «δεν έρχεται το τέλος των ερευνών γιατί θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνον όταν συλληφθούν και δικαστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση»(!).

Οπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός Ζίβκοβιτς έχει λόγο που δεν επιθυμεί την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και των εν ισχύ σκληρών αστυνομικών μέτρων, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως η δολοφονία Τζίντζιτς λειτουργεί για τον κυβερνώντα συνασπισμό της DOS ως ο καταλύτης για την άρση νυν δικαστικών, στρατιωτικών και άλλων αξιωματούχων που θεωρούνται εμπόδια στο μπαράζ των οικονομικών και πολιτικών «μεταρρυθμίσεων» που εξαπολύεται στη Σερβία εδώ και περίπου δύο με τρία χρόνια... Για παράδειγμα, χτες, ανακοινώθηκε πως εντός του μηνός θα εκδιωχθούν από το δικαστικό σώμα «τουλάχιστον» 76 δικαστές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ