Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Η ΠΑΣΠ και τα «παιχνίδια πολέμου»

«Παιχνίδια πολέμου» ήταν ο τίτλος προκήρυξης της ΠΑΣΠ στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής. Ιδού ορισμένα «μαργαριτάρια» για τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, η ανάγκη αναπτέρωσης του ηθικού των πολιτών των ΗΠΑ έγινε επιτακτική. Ετσι επακολούθησε ένας μεγάλος πόλεμος αντιποίνων απέναντι στο λαό του Αφγανιστάν με τη δικαιολογία ότι υπέθαλπαν (εννοείται ο λαός) τον υπαίτιο της συμφοράς τους, το πάλαι ποτέ δημιούργημά τους, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Ωστε η «ανάγκη αναπτέρωσης των πολιτών των ΗΠΑ» ήταν ένα από τα βασικά αίτια του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου;! Καλό το πάτημα για τους κάθε λογής βοηθούς των Αμερικάνων δολοφόνων. Και εμείς που νομίζαμε πως τα πετρέλαια και ο έλεγχος της περιοχής ήταν ο λόγος...

«Μας άνοιξαν τα μάτια» όμως, οι συνάδελφοι της ΠΑΣΠ και για το ρόλο της ΕΕ και της Ελληνικής Προεδρίας στον πόλεμο. Δείτε τη βαθυστόχαστη ανάλυση:

«Υστερα από την αρνητική στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας ο προεδρεύων των υπ. Εξωτερικών κ. Παπανδρέου εξέφρασε την κοινή άποψη της ΕΕ για την άρνηση του πολέμου». Και συνεχίζουν: «ξαφνικά όμως πέντε χώρες ενταγμένες στην ΕΕ...», «και τρεις υποψήφιες προς ένταξη», «εξέφρασαν τη συμπόρευσή τους με την πολιτική των ΗΠΑ».

Δηλαδή, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που βομβάρδιζαν μαζί με τους Αμερικάνους τη Γιουγκοσλαβία, έχουν αρνητική στάση; Η ελληνική κυβέρνηση (την οποία εκπροσωπεί η ΠΑΣΠ στις σχολές) βοήθησε για κοινή πολιτική της ΕΕ για την άρνηση του πολέμου; Ναι, βοήθησε, για να βγει μια απόφαση που μιλούσε για πόλεμο (ως «έσχατη λύση») και χειροκροτήθηκε ακόμα και από τον Μπους! Βοηθάει ακόμα στην ενιαία στάση, παραδίδοντας τη Σούδα στους δολοφόνους και στέλνοντας πλοία στον Περσικό.

Η ΠΑΣΠ αποδεικνύεται φιλοαμερικανότερη των φιλοαμερικανών, αφού φροντίζει να δώσει πάτημα και στο επόμενο αιματοκύλισμα των ιμπεριαλιστών κατά του λαού της Β. Κορέας. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Γιατί όμως ο Μπους θέλει να κάνει πόλεμο στο Ιράκ; Για να απαλλάξει τον κόσμο από το "δυνάστη" Σαντάμ; Για να καταστρέψει τα χημικά και βιολογικά όπλα; Τότε θα έπρεπε να επέμβει και στη Β. Κορέα όπου και εκεί έχουν στυγνή δικτατορία και συγχρόνως είναι και κάτοχοι όπλων μαζικής καταστροφής».

Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Τα «παιχνίδια πολέμου» φαίνεται πως τα παίζει καλά και η ίδια η ΠΑΣΠ. Τους αξίζει λοιπόν, αντιπολεμική ψήφος στις 9 Απρίλη, ψήφος στην Πανσπουδαστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ