Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Μέχρι την ύστατη ώρα

Σκηνή από τη δραματική ταινία «Θα ζήσω»
Σκηνή από τη δραματική ταινία «Θα ζήσω»
Ο Τιμ Ρόμπινς σκηνοθέτησε το κοινωνικό δράμα «Θα ζήσω». Είναι η δεύτερη ταινία του δημιουργού και βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που έζησε η αδελφή Ελεν Πρεζάν και τη δημοσιοποίησε μέσα από το ομότιτλο βιβλίο της. Επειτα από έξι χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθανάτων, ο Μάθιου Πόνσελετ, ο οποίος έχει καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το βιασμό και το φόνο ενός ζευγαριού, στέλνει γράμμα σ' ένα μοναστήρι ζητώντας πνευματική βοήθεια. Η αδελφή Ελεν Πρεζάν δέχεται να του προσφέρει ηθική συμπαράσταση και να τον βοηθήσει. Συμπαραστέκεται στον καταδικασμένο σε θάνατο μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Δυνατό κοινωνικό δράμα με συγκλονιστικές ερμηνείες από την Σούζαν Σάραντον και τον Σον Πεν (ΕΤ-1 23.30).

«Μπάτμαν». Περιπέτεια φαντασίας σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον. Μια ταινία η οποία είναι από τις καλύτερες μεταφορές κόμικς στον κινηματογράφο. Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει ένα σκοτεινό ήρωα που αγωνίζεται κατά του εγκλήματος. Το Γκόθαμ Σίτι κινδυνεύει από τις δραστηριότητες του ψυχοπαθούς Τζόκερ. Ο μόνος που μπορεί ν' αναμετρηθεί με τον επικίνδυνο αυτόν κακοποιό είναι ο δυναμικός Μπάτμαν. Πίσω από την αινιγματική προσωπικότητα του ήρωα με τη στολή της νυχτερίδας και το υπερσύγχρονο όχημα, κρύβεται ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, ο Μπρους Γουέιν. Εξαιρετικός στο ρόλο του Μπάτμαν είναι ο Τζακ Νίκολσον. Παίζουν επίσης οι Μάικλ Κίτον, Κιμ Μπάσιντζερ, Πατ Χινγκλ και Τζακ Πάλανς (ΑΝΤΕΝΝΑ 22.00).

«Μοναχικό αστέρι». Περιπέτεια μυστηρίου σε σκηνοθεσία Τζον Σέιλς. Η ταινία, γυρισμένη στις απομονωμένες περιοχές του Ρίο Γκράντε των ΗΠΑ, διαθέτει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και πλοκή. Σε μια κωμόπολη της Αμερικής κανείς δεν αμφισβητεί τη φήμη του νεκρού σερίφη Μπάντι Ντιντς. Ο Μπάντι είχε σώσει την κοινότητά τους, πολλά χρόνια πριν, από τον κακό σερίφη Τσάρλι Γουέιντ. Ωστόσο, η αποκάλυψη ενός σκελετού προκαλεί νέα ερωτήματα για το τι είχε συμβεί εκείνη τη μοιραία νύχτα μεταξύ των δύο εκπροσώπων του νόμου. Ο γιος του Μπάντι θα πρέπει να διενεργήσει μια ανεπιθύμητη έρευνα, ανοίγοντας παλιές πληγές και βγάζοντας στο φως κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που απειλούν να γκρεμίσουν την πιο σημαντική κληρονομιά της πόλης. Παίζουν οι Ρον Κάναντα, Κρις Κριστόφερσον και Μάθιου Μακόναχι (ΑΝΤΕΝΝΑ 00.50).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ