Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Σχέση στοργής

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Το αγοράκι»
Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Το αγοράκι»
Μια ιστορία για τη βαθιά αγάπη που δένει πατέρα και γιο και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει αυτή η σχέση, είναι η ταινία «Το αγοράκι», σε σκηνοθεσία Μορίς Πιαλά. Στο φιλμ, ο 40άρης Ζεράρ είναι ένα αιώνιο παιδί, που έχει μια καλή δουλιά, δύο πρώην συζύγους, ένα γιο, τον 4χρονο Αντουάν, και μια σειρά από ερωμένες. Είναι ένα εκκεντρικό άτομο, το οποίο θέλει τη θαλπωρή της οικογένειας, όχι όμως και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται. Εγκαταλείπει τον Αντουάν και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του, απορρίπτοντας κάθε δεσμό που θα τον έδενε με τη γυναίκα του, Σοφί. Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του, όμως, τον αναγκάζει να επιστρέψει στην επαρχία. Εκεί ανακαλεί μνήμες των παιδικών του χρόνων και αρχίζει να κατανοεί τη βαθιά αγάπη, που μπορεί να δένει τον πατέρα με το γιο. Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Αντουάν Πιαλά, Ζεραλντίν Παϊλάς, Ντομινίκ Ροσερό, Φαμπιέν Μπεμπ (ΕΤ-3, 22.00).

«Wild things», σε σκηνοθεσία Τζον Μακ Νότον.

Ατμοσφαιρικός συνδυασμός ψυχολογικού θρίλερ και δικαστικού δράματος, με επίκεντρο μια σεξουαλική κακοποίηση, που ξετυλίγει το κουβάρι μιας σειράς απρόοπτων γεγονότων, σε μια επαρχιακή πόλη. Ο σκηνοθέτης αρέσκεται στο να παίζει με τους ήρωές του, καταγράφοντας σε νωχελική νουάρ ατμόσφαιρα τις σπασμωδικές κινήσεις τους πάνω στη σκακιέρα της μοίρας. Μια γοητευτική κοπέλα της υψηλής κοινωνίας ομολογεί ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ένα νεαρό καθηγητή λυκείου. Σύντομα, ακολουθεί η ομολογία δεύτερης κοπέλας, που διψάει για προνόμια και εκδίκηση. Εντρομος ο καθηγητής καταφεύγει σε δικηγόρο, καθώς το σκάνδαλο επηρεάζει όλους τους κατοίκους της μικρής πόλης. Εντυπωσιακές αλλεπάλληλες ανατροπές. Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Μπέικον, Ματ Ντίλον, Νεβ Κάμπελ, Ντενίζ Ρίτσαρντς, Τερέζα Ράσελ, Ρόμπερτ Βάγκνερ (STAR, 21.00).

«Καλή όρεξη και αντίο», σε σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ.

Πέντε φίλοι προχωρούν σε μια ακραία δραστηριότητα, θεωρώντας ότι εκτελούν πολιτική πράξη για τη σωτηρία του κόσμου: Καλούν σε δείπνο εκπροσώπους ακραίων συντηρητικών τάσεων και μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα τούς εξοντώνουν με ένα ποτήρι ...αρσενικό. Δεν μπορούν, όμως, να καταλάβουν πως με τις πράξεις τους αυτές «υιοθετούν» τη φιλοσοφία των αντιπάλων τους: Ολων εκείνων που είναι κατά των ομοφυλόφιλων, των εκτρώσεων και υπέρ του βιασμού. Ιδιότυπη ταινία, που αναζητά μέχρι τέλους την ταυτότητά της, ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία πολιτικού περιεχομένου και στο θρίλερ με πολιτική σάτιρα. Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Τζόναθαν Πένερ, Αναμπεθ Γκις, Μαρκ Χάρμον, Μπιλ Πάξτον, Ρον Πέρλμαν (MEGA, 01.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ