Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Νυχθημερόν περιπολίες» στη μεθόριο με την Κολομβία

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Στρατιώτες της Βενεζουέλας συγκρούστηκαν για περίπου 90 λεπτά με κολομβιανές παραστρατιωτικές δυνάμεις, αφότου οι τελευταίες παραβίασαν τα σύνορα περνώντας στο έδαφος της Βενεζουέλας. «Ο στρατός της Βενεζουέλας απώθησε τις δυνάμεις αυτές και εγκατέλειψαν το έδαφός μας», ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, προσθέτοντας πως, μετά τις συγκρούσεις, ο στρατός της χώρας βομβάρδισε «προειδοποιητικά» θέσεις πλησίον των κολομβιανών παραστρατιωτικών δυνάμεων, με στόχο τη δημιουργία μίας «νεκρής ζώνης», ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παραβιάσεις του εδάφους της χώρας.

«Ούτε παραστρατιωτικοί, ούτε αντάρτες, ούτε δυνάμεις του τακτικού στρατού της Κολομβίας, ούτε κανένας έχει δικαίωμα να παραβιάζει το έδαφος της Βενεζουέλας», τόνισε ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες στη διάρκεια τηλεοπτικού εβδομαδιαίου προγράμματος, προσθέτοντας πως δόθηκε εντολή στους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν περιπολίες «νυχθημερόν σε έδαφος, αέρα και εγχώρια ύδατα για να εξασφαλίσουν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας».

Το περασμένο Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Χοσέ Βισέντε Ράνχελ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση της Μπογκοτά πως κάνει τα στραβά μάτια σε κολομβιανές παραστρατιωτικές ακροδεξιές δυνάμεις που επιχειρούν να εισβάλουν στο έδαφος της χώρας. Ο Ράνχελ είχε μάλιστα απορρίψει (για πολλοστή φορά) τους ισχυρισμούς της κολομβιανής κυβέρνησης πως η Βενεζουέλα «παρέχει άσυλο και υποστήριξη» στους Κολομβιανούς αντάρτες της οργάνωσης «FARC».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ