Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Καταστρέφουν πράσινο στον Αρδηττό

Την καταστροφή του πράσινου στο λόφο Αρδηττού, στο πίσω μέρος του Παναθηναϊκού Σταδίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Πρόκειται, σημειώνει, για «οικοδομικές εργασίες προσθηκών σε υπάρχοντα προ του 1950 λιθόκτιστα κτίσματα».

Αν και ο λόφος είναι αρχαιολογική περιοχή και χαρακτηρισμένος, με Διάταγμα του 1951, ως χώρος πρασίνου, η Συμπαράταξη επισημαίνει ότι «ήδη έχουν γκρεμίσει τη μάντρα και βαριά μηχανήματα δουλεύουν στο λόφο». Εκτιμά, παράλληλα, ότι «όλα εκτελούνται χωρίς άδεια, δεδομένου ότι καμία άδεια δεν μπορεί να δοθεί εφ' όσον ο Αρδηττός είναι χώρος πρασίνου».

«Καλούμε τις αρχές, την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, αλλά και κάθε άνθρωπο που πονά και σέβεται αυτή την πόλη», σημειώνει η παράταξη, «να σταματήσουν αυτή την παρανομία, η οποία καταστρέφει το πράσινο, προσβάλλει την ιστορική μνήμη και θυσιάζει σε πρόσκαιρες και αμφίβολης σκοπιμότητας ανάγκες, πολύτιμους ελεύθερους χώρους, μοναδικές ανάσες ζωής για όλους».

Και η «Συμπαράταξη», καταλήγει καλώντας όλους σε εγρήγορση «μπροστά στην επιχείρηση καταστροφής του πρασίνου και ελεύθερων χώρων, στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στις αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις κι αυτών των νόμων, με τις οποίες εξυπηρετούνται συμφέροντα των εξουσιαστών και επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ