Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Πρόταση διεξόδου στα αδιέξοδα της ΚΑΠ

Αγροτοσυνδικαλιστές από όλη τη χώρα και εκπρόσωποι του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από άλλες χώρες της Ευρώπης, θα πάρουν μέρος στην Αντισύνοδο «Υπουργών Γεωργίας» της ΕΕ, που διοργανώνει, την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ)

Πρόταση διεξόδου στα τραγικά αδιέξοδα που δημιουργεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική, (ΚΑΠ), της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους μικρομεσαίους αγρότες, θα παρουσιάσει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ), σε Αντισύνοδο, που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 6 Απρίλη, στη Λάρισα, έναν και πλέον μήνα πριν τη Σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μάη στην Κέρκυρα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες στη Λάρισα, μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΥ - παραβρέθηκαν οι Β. Μπούτας, Γ. Νταφούλης, Χ. Αρχοντής, Μπ. Μπακούλας, Ρ. Μαρούδας - ανέφεραν ότι στην Αντισύνοδο, που ξεκινάει στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, καλούνται να παραβρεθούν και να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για το παρόν και το μέλλον της αγροτιάς στη χώρα μας και την Ευρώπη, όχι μόνο οι αγροτοσυνδικαλιστές που θα 'ρθουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και εκπρόσωποι φορέων κι οργανώσεων των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης. Η ΠΑΣΥ - τόνισαν οι εκπρόσωποί της - είναι έτοιμη ν' ακούσει και ν' αξιοποιήσει όλες τις προτάσεις που θα κατατεθούν στην Αντισύνοδο.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί αναμένεται να σταθεί στα θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ και της συμφωνίας του ΠΟΕ, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία κι αλιεία και στο πώς μπορούν να ξεπεραστούν, ώστε να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, στην κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και στις προοπτικές, που ανοίγονται με την αγωνιστική παρουσία και δράση της ΠΑΣΥ, ενώ θα γίνουν αναφορές στα συμβαίνοντα και τα κρατούντα στο αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα και στην Αγροτική Τράπεζα.

Ιδιαίτερα θ' απασχολήσει η πρόταση της ΠΑΣΥ για την ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, καθώς και οι προτάσεις της για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών - υπηρεσίες δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, πολιτιστική αναβάθμιση κ.ά. - των κατοίκων της υπαίθρου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρουσία στην Αντισύνοδο εκπροσώπων του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης - π.χ. Πορτογαλία - καθώς και από χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς ένταξης, ή και προένταξης στην ΕΕ, όπως, π.χ. η Κύπρος και η Βουλγαρία. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται οργανωμένη προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και αγωνιστικής πείρας, ανάμεσα σε εκπροσώπους αγωνιζόμενων αγροτών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που θα συμβάλει στη συνεργασία και στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που θεωρείται αναγκαίο για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που προκαλεί στους μικρομεσαίους αγρότες της Ευρώπης η ΚΑΠ και οι συμφωνίες στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, (ΠΟΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ