Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
To... μαθητικό καπέλο της «Αυγής»

Η λογική του Μπους άρχισε να κυριαρχεί και στην ηγεσία τού κατά τα άλλα πολύχρωμου και δημοκρατικού Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. 'Η είστε μαζί μας ή είστε εχθροί μας. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι εκ του πονηρού (ΚΚΕ) προερχόμενο. Ετσι αντιμετωπίζουν ακόμη και τους μαθητές που από την πρώτη μέρα του πολέμου βρίσκονται στους δρόμους απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή του ιρακινού λαού και να βγει έξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Μόνο στα λόγια συγχαίρουν τους μαθητές. Αποδείχτηκε πως αμφισβητούν το δικαίωμά τους να δρουν συντονισμένα και συλλογικά όπως οι ίδιοι οι μαθητές θέλουν. Αποκαλύφθηκε, την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, το οποίο εδώ και χρόνια λειτουργεί και πρωτοστατεί στους αγώνες του μαθητικού κινήματος, αποφάσισε μέσα από συλλογικές διαδικασίες - μάλλον δεν τις γνωρίζουν οι ατομικές συλλογικότητες... - σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκλεγμένοι από 25 σχολεία της πόλης, να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η συγκέντρωση έγινε με την παρουσία χιλιάδων - αυτοί είδαν μόνο 200 - μαθητών.

Αυτό ενόχλησε την ηγεσία του «πολύχρωμου» κινήματος. Και χτες η «Αυγή» ανέλαβε εργολαβικά να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Οι κομμουνιστές ήταν στην απεργιακή συγκέντρωση που αποφάσισαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Απέργησαν και έδωσαν το «παρών» στην αντιπολεμική διαδήλωση. Υπερασπίστηκαν όμως το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών, όταν εκπρόσωπος του ΣΕΚ καλούσε με ντουντούκα τους τελευταίους, να μην πάνε στη «διασπαστική» όπως τη χαρακτήριζε συγκέντρωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων.

Ποιοι θέλουν να «καπελώσουν» τους μαθητές, αν όχι αυτοί που με το έτσι θέλω απαιτούν να τους εντάξουν στα καλούπια τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ