Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η διεύρυνση αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες

Στις 16 Απρίλη αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, για την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης των δέκα νέων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι εργασίες που θα επικυρώσουν τη διεύρυνση της Ενωσης, θα αρχίσουν το πρωί της Τετάρτης 16/4 και θα κλείσουν το μεσημέρι της Πέμπτης 17/4 με συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Προεδρίας. Οι χώρες που θα ενταχθούν είναι: Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Μάλτα, Σλοβενία και Κύπρος. Η ένταξή τους θα ολοκληρωθεί το 2004.

Με ανακοίνωσή της, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία, σύσσωμο τον ελληνικό λαό, να οργανώσουν την υποδοχή που ταιριάζει στην πολεμοκάπηλη και αντιλαϊκή «αφρόκρεμα» της Ευρώπης, καλώντας ταυτόχρονα σε παλλαϊκή συγκέντρωση, ενάντια στους ηγέτες της ιμπεριαλιστικής Ενωσης.

Τι σημαίνει όμως η διεύρυνση για τους λαούς της ΕΕ και ιδιαίτερα για όσους ζουν στις υπό ένταξη χώρες; Ο «Ρ» κωδικοποιεί σήμερα τις βασικές αντιλαϊκές συνέπειες αυτής της διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ