Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Συντηρήθηκε η πόλωση

Ο Κωνσταντίνου έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟ στη Ν. Ευκαρπία

Sportidea

Ο Κωνσταντίνου έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟ στη Ν. Ευκαρπία
Παταγωδώς απέτυχαν οι... ταγοί του ποδοσφαίρου να σώσουν, έστω και τα προσχήματα, για μια ακόμα αγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Ετσι ο κατήφορος συνεχίζεται και το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο ζοφερό, παρά το τεχνητό ενδιαφέρον. Μάλιστα, παρά τις μεγαλοστομίες και τις ευχές, τα πράγματα συνειδητά οξύνονται επικίνδυνα. Τα τεράστια, πολύπλευρα και αντιτιθέμενα συμφέροντα που διακυβεύονται, διαλύουν ακόμα και την παραμικρή μάσκα των πραγματικών επιδιώξεων που έχουν οι «υπεύθυνοι» και της πλήρους αδιαφορίας τους για το κόστος.

Ο «πόλεμος» Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, δηλαδή Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη, κορυφώνεται. Στο νέο επεισόδιο ήταν η σειρά του μεγαλομετόχου στον Ολυμπιακό να... πωρωθούν οι πιστοί ενάντια στους εχθρούς, χρησιμοποιώντας επικίνδυνες και εμπρηστικές εκφράσεις (π.χ., κότες). Και εμμέσως πλην σαφώς, να τους θέσει σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της... θρησκείας - ιδέας (που στην πραγματικότητα είναι Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία)... Η αντιμαχόμενη πλευρά απάντησε, σχετικά ήπια (έχοντας βέβαια προγενέστερα φροντίσει να δυναμιτίσει το κλίμα), ζητώντας επέμβαση του αθλητικού δικαστή. Με τούτα και με κείνα συντηρείται η πόλωση και ο φανατισμός που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και η μάζα, δίκην ιδιωτικού στρατού, βάζει μπροστά τα στήθια της να υπερασπιστεί τον ηγέτη. Ολα αυτά τέσσερις αγωνιστικές πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση που μάλλον θα κρίνει το τίτλο (και όχι μόνο)...

Στο Ηράκλειο (αυτή τη φορά) είχαμε εκτεταμένα επεισόδια και από θαύμα δε χάθηκαν ζωές ή δεν τραυματίστηκαν ανεπανόρθωτα κάποιοι... Στο μεταξύ η ΕΠΑΕ με χαρακτηριστική καθυστέρηση αποφάσισε να... εναντιωθεί στο πόλεμο, τηρώντας ενός λεπτού σιγή. Τόσο καιρό που φίλαθλοι, παίχτες κλπ. διαδήλωναν την αντίθεσή τους με συγκεκριμένο τρόπο και περιεχόμενο και όχι γενικά και αόριστα, η λίγκα απουσίαζε. Τελικά, «για τα μάτια του κόσμου», πήρε την... επαναστατική απόφαση της σιγής ενός λεπτού.

Υπό αυτές τις συνθήκες το αμιγώς αγωνιστικό μέρος (πρέπει να) περνάει σε δεύτερη μοίρα. Για την ιστορία πάντως, ο Παναθηναϊκός, διά περιπάτου, κέρδισε τον Ηρακλή που είδε το ευρωπαϊκό όνειρο να ξεθωριάζει περισσότερο. Βάσει προγράμματος και θεωρίας λοιπόν οι πρωτοπόροι μάλλον ως το (αναμενόμενα) καθοριστικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα διατηρήσουν τη θέση τους στη βαθμολογία. Ο συνδιεκδικητής του «καρδιοχτύπησε» αρχικά αλλά τελικά πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς στην Πάτρα.

Ανάλογη πορεία είχε και η ΑΕΚ, στο γήπεδό της όμως, με την Προοδευτική. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» με την επικράτησή τους αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους και έχουν «σφιχταγκαλιάσει» την 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πανιώνιος με την ισοπαλία που πήρε από τον ΟΦΗ παρέμεινε με το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο χέρι, όχι όμως για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά για το ΟΥΕΦΑ. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ, που συνετρίβη στη Νίκαια, μετά το πρώτο κινδυνεύει ν' απολέσει και το δεύτερο. Στη ζώνη των «καταραμένων» η Καλλιθέα πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ η ισοπαλία των Ιωαννίνων στην Ξάνθη (προς το παρόν) δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ