Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σμαρώ Αθανασίου
Σμαρώ Αθανασίου
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Ελένη Υφαντοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μάνας μας ΣΜΑΡΩΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης από τα Λεχώνια Βόλου, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ευαγγελία και Γιώργος Σιναπλίδης

* * *

Στη μνήμη του εξαδέλφου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης. Ακούραστος αγωνιστής, ανιδιοτελής, ίσος, πιστός, με αγάπη για τους συνανθρώπους του. Η ανεπτυγμένη ικανότητά του τον έφερε πολύ κοντά στους σκληρούς αγώνες. Πάντα μισούσε την αδικία και πολεμούσε την εκμετάλλευση.

Οικογένεια Γ. Σιναπλίδη

* * *

Στις 10 Απρίλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΗ. Γεννήθηκε το 1906 στο χωριό Βαβούρι Θεσπρωτίας. Το 1934 εγκαταστάθηκε και δούλευε στα Δολιανά Ηπείρου. Στην εποχή της μεταξικής δικτατορίας εντάχθηκε σε πυρήνα του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41, στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης, αντάρτης του 15ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Από το 1947, μαχητής του ΔΣΕ, πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου, του Βίτσι και στη μάχη της Φλώρινας, όπου τραυματίστηκε βαριά.

Κλέαρχος Κανελλάκης
Κλέαρχος Κανελλάκης
Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη παντρεύτηκε την Αθηνά Μπότσαρη και δημιούργησε υποδειγματική οικογένεια.

Επέστρεψε με την οικογένειά του στην πατρίδα το 1983.

Ποτέ δε θα τον ξεχάσουμε.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ, 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Αθηνά Μπόμπολη

Τα παιδιά του Ιωάννης, Κωνσταντίνα, η νύφη του Αγάπη, ο γαμπρός του Ανδρέας και τα εγγόνια του Αθηνά, Ελπίδα, Γιώργος, Αθηνά και Βασίλης.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ που «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Απρίλη 2002, γεννήθηκε το 1929 στη Βεργίνα Ημαθίας. Καταγόταν από φτωχή προσφυγική οικογένεια. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του χωριού του. Ο αγώνας της οικογένειας Χριστοδουλίδη για την απελευθέρωση της πατρίδας «πληρώθηκε» με διώξεις, τόσο του πατέρα του, όσο και της μητέρας του. Ο Κώστας Χριστοδουλίδης διάλεξε και πάλι το δρόμο του αγώνα. Εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Στον εμφύλιο, έχασε την αδελφή του η οποία ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949 πολιτικός πρόσφυγας, στην αρχή στην Πολωνία και αργότερα στην Ουγγαρία, δούλεψε ως εργάτης.

Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του το 1982. Συνέχισε να αγωνίζεται ως μέλος του ΚΚΕ.

Κώστας Χριστοδουλίδης
Κώστας Χριστοδουλίδης
Ολοι θα τον θυμούνται στην ΚΟΒ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της οποίας ήταν μέλος, για τις σταθερές και αταλάντευτες θέσεις του, για τη μαχητικότητά του, που δε μειωνόταν από την κακή κατάσταση της υγείας του. Θα τον θυμούνται παρόντα στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις, στο μοίρασμα προκηρύξεων, στις οικονομικές εξορμήσεις. Παράλληλα ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε στη μνήμη του 550 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος και τα παιδιά του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ