Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Νίκη έστω και στον πόντο»

Αισιόδοξος ότι θα χειροκροτήσει τους παίκτες και την Πέμπτη εμφανίζεται ο Σούμποτιτς

Sportidea

Αισιόδοξος ότι θα χειροκροτήσει τους παίκτες και την Πέμπτη εμφανίζεται ο Σούμποτιτς
Τον πιο κρίσιμο αγώνα του στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει την Πέμπτη στον Κορυδαλλό ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αρα, λοιπόν, η νίκη είναι το ζητούμενο. Πράγμα που σημαίνει δηλαδή, ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί έστω και με έναν πόντο. Αλλωστε και ο ίδιος ο Σούμποτιτς είναι κατηγορηματικός σ' αυτό και με τίποτα δε θέλει να ακούει για διαφορά τεσσάρων πόντων και πάνω που θα δώσει απευθείας πρόκριση στο φάιναλ φορ. «Αμέσως μετά τη νίκη επί της Ολύμπια είχα πει ότι αυτό που θέλουμε με την Μπαρτσελόνα είναι νίκη έστω και με ένα πόντο. Αυτό λέω και τώρα. Δεν πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε το +4. Μετά από 15 μέρες ξεκούρασης, έρχεται για μας ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Θα μπορούσα να το πω και το πιο σημαντικό της χρονιάς».

Ο «Πίξι» επισημαίνει πως η διακοπή των εγχώριων αγωνιστικών υποχρεώσεων έκανε καλό στην ομάδα, ενώ δήλωσε και ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες και τη διάθεση που δείχνουν στις προπονήσεις. Μάλιστα αυτό τον κάνει να αισιοδοξεί για την έκβαση του αγώνα της Πέμπτης. Οσο για τους αντιπάλους των «ερυθρολεύκων» ο Σούμποτιτς είναι απόλυτα σαφής: «Η Μπαρτσελόνα είναι ένα σύνολο πολύ καλών παικτών και ο καθένας απ' αυτούς μπορεί να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Μέχρι να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα και να κάνουμε κάτι παραπάνω, αυτοί είναι το φαβορί. Δε θέλω να κρύβομαι όμως. Η πρόκριση είναι στα δικά μας χέρια».

Τέλος αναφέρθηκε και στον κόσμο του Ολυμπιακού, που όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρις στιγμής θα γεμίσει το κλειστό του Κορυδαλλού, ζητώντας από τους οπαδούς να δείξουν ψυχραιμία, να μην ασχοληθούν με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και να βοηθήσουν όπως αυτοί ξέρουν την ομάδα.

ΠΑΟ: Η τελευταία ευκαιρία

Εστω κι αν οι ελπίδες του είναι μαθηματικές (όχι όμως και τελείως έξω από τη λογική) ο Παναθηναϊκός καλείται την Τετάρτη το απόγευμα (7.30 μ.μ.) να περάσει νικηφόρα από την Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας την Ούλκερ και περιμένοντας, πλέον, τις ειδήσεις από τον αγώνα Σιένα - Σκίπερ. Με νίκη της Σκίπερ οι «πράσινοι» αρχίζουν και ελπίζουν, αφού στην τελευταία αγωνιστική, ζητάνε (εντός έδρας) ήττα της ομάδας Ιταλών από την Ούλκερ και δική τους νίκη επί της Σιένα με διαφορά εφτά πόντων. Πριν απ' όλα όμως οι «πράσινοι» θέλουν να κερδίσουν στο Αμπντι Ιπεκτσί προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί», έστω και στη μαθηματική διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ-φορ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν υπολογίζει στον Ρόντνεϊ Μπιούφορντ, που έμεινε για άλλη μια φορά εκτός αποστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ