Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Φονική επιδρομή Ισραηλινών στην καρδιά της Γάζας...

Οι καθιερωμένες εικόνες της καταστροφής

Associated Press

Οι καθιερωμένες εικόνες της καταστροφής
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Νέα απρόκλητη αεροπορική (αυτή τη φορά!) επιδρομή εξαπέλυσαν χτες οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινά αεροσκάφη τύπου F-16 και επιθετικά ελικόπτερα, σκόρπισαν χτες το απόγευμα τον τρόμο στις γειτονιές της Γάζας εξαπολύοντας επιθέσεις με πυραύλους κατά αμάχων. Απ' την επιδρομή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 47 εκ των οποίων αρκετοί σοβαρά... Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, μεταξύ των τραυματιών υπήρχαν παιδιά ηλικίας έξι ετών αλλά και γέροντες άνω των 75 ετών!

Η νέα φονική επιδρομή των Ισραηλινών, που υποτίθεται πως είχε «αντιτρομοκρατικό στόχο ακριβείας», εξαπολύθηκε στη γειτονιά Ζεϊτούν της Λωρίδας της Γάζας. Ο 24χρονος Παλαιστίνιος Γιουσέφ Τουθ, αυτόπτης μάρτυρας της επιδρομής, είπε πως δύο ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπόλυσαν ξαφνικά επίθεση με ρουκέτες κατά ενός ΙΧ λευκού αυτοκινήτου. «Ξαφνικά είδα μια λάμψη στον ουρανό». Ο 24χρονος ήταν ένας απ' τους πολλούς αμάχους που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα και στα δύο του πόδια...

Η ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα συνέπεσε (διόλου τυχαία...) κατά τη διάρκεια της χτεσινής, δεύτερης μέρας, επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ στο Ισραήλ και στα «αυτόνομα» παλαιστινιακά εδάφη... Μετά τις προχτεσινές «τεταμένες» επαφές που είχε με αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Φίσερ επρόκειτο χτες να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Αμπάς.

Το ίδιο διάστημα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ου. Μπους κατά τη συνάντησή τους στο Μπέλφαστ ισχυρίστηκαν πως είναι «αφοσιωμένοι» στις προσπάθειες για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και στην προώθηση του νέου «οδικού χάρτη» για τα παλαιστινιακά εδάφη. Μάλιστα, ο Μπους δεν παρέλειψε να πει πως «αδημονεί να δει τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς, να συγκροτεί την κυβέρνησή του, προκειμένου να μπει μπροστά το ειρηνευτικό σχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ