Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Σκοτεινές εποχές

Σε άλλες σκοτεινές εποχές μάς γυρίζει το κράμα της κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας με το σκοταδισμό της Ιεράς Συνόδου και διάφορων παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

Τη σημαία της εκστρατείας δίωξης εντύπων, βιβλίων, αλλά και ιδεών, τη σημαία του σκοταδισμού σήκωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με ομόφωνη, όπως αναφέρεται, απόφαση, που πήρε την περασμένη Τρίτη, καταδικάζει το βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη και καλύπτει πλήρως το κάψιμο του βιβλίου και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συγγραφέα του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ιερά Σύνοδος ζητά την αναστολή του Συντάγματος, όσον αφορά την ελευθερία του λόγου και την ποινικοποίηση οποιασδήποτε άποψης είναι αντίθετη ή αμφισβητεί αυτά που κατά την Εκκλησία είναι δόγμα.

Ομως και ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έμεινε πίσω. Μετά τη δίωξη του "Ριζοσπάστη" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε την περασμένη Τρίτη η σύλληψη από την Αστυνομία ενός βιβλιοπώλη, που πουλούσε βιβλίο του συγγραφέα Γ. Μανδίκου, που αναφέρεται στον Β. Γιαννόπουλο.

Η εικόνα ολοκληρώνεται την Πέμπτη με την απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία απαγορεύεται στα όρια του Εφετείου Θεσσαλονίκης η πώληση του βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη ως την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την οριστική απαγόρευση στις 16 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ